Artiklar om vin

och allt annat som också hör till

fontodi
2023-08-24

Tillfälligt släpp 25 augusti

Augustis lönefredag efter semestern är säkert lika efterlängtad som löning i januari för de flesta av oss. Fredag innebär också tillfälliga lanseringar på Systembolaget. Jag har spenderat veckan bland annat på skribentprovningar för att testa igenom vinerna som släpps i det tillfälliga sortimentet under löningsfredagen. Ett släpp med återkommande favoriter.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

kraftor
2023-08-08

”Kräftor kräva dessa drycker”

Kräftor Kräva Dessa Drycker!, nej-sidans mest kända valaffisch i samband med folkomröstningen för alkoholförbud i Sverige. Den kända illustrationen skapades av Albert Engström år 1922.

Vinkompassen

midsommardryck
2023-06-19

Vinerna som förgyller midsommarhelgen

Årets härligaste högtid är här med några av de starkaste traditioner vi håller på i vårt avlånga land. Firar du alltid på landet och avslutar med bastubad i den ljusa sommarnatten, kanske en fotbollsmatch på midsommardagen eller är det skärgården som nalkas? En klassisk sillunch och grillat till middag? Dessa drycker tar dig igenom midsommarafton oavsett om det regnar eller är strålande sol.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

savage
2023-05-17

Tillfälligt släpp 19 maj

Kristi himmelsfärd kanske inte är något vi firar men en röd torsdag innebär att många passar på att ta en långhelg. Kanske är det dags att öppna upp landstället, ta fram grillen och få njuta av vågornas brus ute i skärgården.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

vs170db-marble-kitchen
2023-04-20

Planerar du att köpa vinkyl?

Vinkylar är ett återkommande ämne många verkar vilja veta mer om. Innan ditt köp är det bra att fundera över hur du vill använda kylen. Hur stor kyl får du plats med? Vill du kunna lagra vinerna länge eller ha dem i rätt serveringstemperatur direkt? Och givetvis budget.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

sommarens-basta-rosevin-3
‘I drink my Champagne when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it when I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it – unless I’m thirsty.

– Lily Bollinger