Women in Wine

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

2024-03-08
 1min

I samband med internationella kvinnodagen passar vi på att hylla Women in Wine. Vinindustrin är rik på traditioner och innovationer, och kvinnor har spelat en avgörande roll i dess utveckling. Utanför vingårdarna och källarna finns det kvinnor vars insatser har format vinets värld på djupgående sätt.

Jancis Robinson

Jancis Robinson är en av de mest respekterade vinjournalisterna och kritikerna i världen. Med sin omfattande kunskap och sitt engagemang för vinutbildning har Jancis blivit en ikon inom vinindustrin. Hennes verk, inklusive ”The Oxford Companion to Wine”, är oumbärliga resurser för både branschfolk och vinälskare.

Dr. Laura Catena

Dr. Laura Catena, en fjärde generationens vinmakare, har utöver sitt arbete i vingården grundat Catena Institute of Wine. Genom detta institut har Laura bidragit till viktig forskning kring vin, med fokus på terroir, klimatförändringar och hållbar vinframställning. Hennes arbete har varit banbrytande för förståelsen av vin på en global nivå.

Isabelle Legeron MW

Isabelle Legeron, känd som ”That Crazy French Woman”, är en banbrytare inom den naturliga vinrörelsen och den första franska kvinnan att erhålla titeln Master of Wine. Genom sitt arbete med RAW WINE-mässorna har Isabelle ökat medvetenheten och uppskattningen för naturliga, ekologiska och biodynamiska viner, och har blivit en ledande röst för hållbarhet och transparens inom vinindustrin.

Dessa kvinnor har inte bara bidragit till vinets värld genom sina individuella prestationer utan har också öppnat dörrar och skapat möjligheter för framtida generationer av kvinnor inom vinindustrin. Genom deras arbete fortsätter vinets värld att utvecklas mot en mer inkluderande, hållbar och dynamisk framtid.