Måns Zelmerlöw om tre anledningar att välja hans nya boxvin — MZ Mi Corazón!

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Daniella Lundh Egenäs

2024-02-07
 3min

Måns Zelmerlöw, den talangfulla artisten som ständigt överraskar och levererar, intar ännu en gång scenen inom vinvärlden. Med stort engagemang och dedikation har Måns varit med och tagit fram sitt sjunde vin Hola MZ Mi Corazón – ett fylligt, generöst och elegant rött vin gjort på druvan monastrell. Vinet lanserade idag i beställningssortimentet för 249 kr. I samband med lanseringen träffade jag artisten för ett kort snack.

Daniella: Grattis till nya vinet, ditt sjunde!

Måns: Tack, ja det är så roligt.

D: Du är ju extremt folkkär.

MZ: Äsch!

D: Jo, det måste vi ju ändå säga. Folkkär artist, multi… Och inom rödvinssegmentet står boxar för ca 60% av försäljningen, så man måste väl kunna kalla röda boxar för folkkära också?

MZ: Boxvin är väl definitionen av folklighet skulle jag säga.

D: Finns det ett sammanhang?

MZ: Nej det var nog inte ett sammanhang utan snarare utmaningen att skapa något som man vill ha framme på bordet. Jag tycker att de flesta boxvinerna är rätt så fula som finns på Systembolaget. Det händer enormt mycket, alla ska försöka hitta en gimmick som man ska sälja på. Jag tror att detta är en väldigt bra mellanvariant till att man vill inte köpa en flaska, man behöver en box men man vill inte ha en ful box. 

D: Den är väldigt snygg!

MZ: Tack! 

D: När designen hänger ihop med cavan. 

Måns Zelmerlöw delar stolt med sig av sin upplevelse i detta vinprojekt:
Mitt hjärta slår extra snabbt för Hola MZ Mi Corazón! Att vara en del av skapandet av detta vin tillsammans med Joan Solér, från valet av druvan monastrell, till designen och regionen, har varit som att komponera en kärlekssång till Spanien där varje not symboliserar min passion för dess rika kultur och fantastiska smaker. Min förhoppning är att alla som smakar vinet kan känna mitt hjärta, min historia och min dedikation i varje glas.

Daniella: Skulle du kunna ge mig tre anledningar till varför man ska välja boxvin?

Måns: Okej…
1. Först och främst handlar det om priset såklart. Du får tre liter för samma pris som fyra flaskor. Tittar man här så kommer vi ner till 62 kr per flaska vilket du ju inte får ett bra flaskvin för normalt sett. Prisvärdigheten är ju otrolig. 

2. För att du kan öppna vinet och ha det framme ett tag. Det håller längre än vad ett flaskvin gör. 

3. I det här fallet, designen är ju kanon!

Tack Måns för en trevlig pratstund, håller tummarna för en ny liveprovning tillsammans i framtiden...

Vinet lanserades i Systembolagets beställningssortiment idag 7 februari 2024.

Smakbeskrivning:
Djup mörkröd färg. Generös doft av mörk frukt såsom björnbär, mörka körsbär, plommon, svarta vinbär och med toner av peppar och choklad. Smaken är fyllig och elegant och har en fin mörkbärig karaktär, en balanserad strävhet och en intensiv smakkoncentration. I smaken finner du inslag av mörka bär, mogna körsbär, kakao, kryddor och örter som efterföljs av ett långt och behagligt avslut.

Passar till:
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw är en utmärkt följeslagare till medelkraftiga och kraftiga rätter, särskilt till rätter av lamm, nöt eller fågel. Servera gärna vinet vid en temperatur mellan 16-18°C där vinet med fördel kan luftas i en karaff en kort stund innan servering för att framhäva dess komplexa smaker. Vinet kompletteras väl med syrliga och feta ingredienser samt krämiga tillbehör.

Till vinet