Tre spännande röda grillviner

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

2024-05-03
 1min

Nu när sol och begynnande värme så sakteliga flirtar upp vårens grönska är vi inte sena med att tända den klotformade spisen vi alla älskar så mycket. Kryddiga korvar, sotade grönsaker, saftiga biffar och färsk fisk. Tänk på att tillbehören ibland är mer smakrika än huvudingrediensen, ex grillad kyckling med rökig paprikasås, och då styr valet av vin.

Här kommer tips på tre trevliga och ytterst användbara grillviner som enkelt kan kombineras med ett överflöd grillkompatibla råvaror. Trions röda tråd är en direkt charm med vänlig struktur och kontrollerad smakrikedom.

1. Copertino Riserva – den mustiga, klassiska hyllvärmaren som bjuder på en fruktkorg med söta körsbär-och nypon doppade i kanel där en charmig stallighet får agera grädden på moset. Örtiga lammracks tack.

2. Cuisine de ma Mere – är en eko-driven historia med klinisk Cabernet Franc-frukt snickrad med ett lätt handlag vilket avkastar svarta vinbär och skogsbär påhejade av fräschör och personlighet. Vegetariskt tack.

3. Franck Balthazar – en grym producent som här mixar Grenache och Syrah vilket ger ett vin med en röd kärna vilken omges av läskande syror, lavendel och violer. Ett blodigt stycke kött med mycket peppar tack.