Jesper Wictor

Intresset för dryck uppstod i barndomshemmet där ett konstant flöde av dofter svävade ut från köket och landade bekvämt i den mottagliga pojkens doftorgan. Ödet tog honom till sommelierutbildningen i Grythyttan och resten är fermenterad historia.

Har nog alltid sett mig själv som en öde ö i dammen av skribenter och sommelierer eftersom jag slirar in från ytterkanten och integrerar allt från populärkultur till humor i mina recensioner och texter utan att tumma på respekten för hantverket. Läsaren ska direkt förstå att det är undertecknad som snickrat recensionerna samt få en tydlig känsla för vad jag tycker om vinet. För att få orden att flöda ska vinet berört mig där vin ska beröra, trots tiotusentalet provade viner tar nyfikenheten fortfarande mig till nya flytande upplevelser med gåshud som slutresultat.

Jag älskar viner som sprakar och knakar från vin-jordklotets alla hörn men i källaren dominerar Jura, Bourgogne, Champagne, Piemonte och Toscana. 

Bortsett från Systembolaget har jag arbetat i branschens alla hörn men sen 2018 har det varit content, recensioner och marknadsföring som renderat mat på middagsbordet. Mina ord har bland annat avverkat Vinklubben i Norden, Aller Media, Munskänkarnas tidning Vinos och Sveriges svar på Noble Rot – Törst.