Studentviner!

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

2024-05-24
 1min

Det vankas studenttider och då vet alla vad som väntar när lastbilen av svettiga, hesa och törstiga vuxna barn staplar av redo att balansera den inre kemin – ett dignande buffébord.

Vad ska man då servera för dryck till? Budgeten styr och får gärna vara vara under beräknat index och vid lyckad väderlek suktar vi efter något med läskande fräschör som passar det mesta på tallriken. 

Nedan presenteras tre användbara viner ypperliga för ändamålet.

1. Wachau RIesling Selection – En livfull ekologisk Riesling från ständigt underskattade Wachau i Österrike som fick medarbetarna på kontoret att gå i spinn. Direkt i sin drickglädle med mängder av persika, lime och höga syror.

2. Campillo Blanco – Den bredare i trion med spanskt ister i sin smekande kropp. Här är det mer textur än syror som gäller och smaken är kompakt av smöriga fat, saftiga gula äpplen och nötter.

3. Alvarinho Contacto – En grym producent vars instegsvin är en långkörare full av liv och rörelse. Klassisk VV-aromatik uppbackad av en perfekt syra. Gröna äpplen, krusbär, lime och mineralisk fräschör. Finns det yngre syskon går vinet utmärkt att lagra till deras student.