Studentbubbel!

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

2024-05-31
 1min

Vikten av mousserande viner under studenten går icke att underskatta. Bubblorna är den röda tråden som vandrar vid studentens sida från tidig frukost till tidig frukost. Vid mellanlandningen gäller det attt fokusera på buffévänliga bubblor för rimliga slantar för att ge tillställningen den rätta känslan av firande. Av bara farten petar vi in ett presentförslag av en bonde som snickrar odlarchampagne av bättre snitt. Trion flytande försäkringar är som följer.

Loxarel A Pél – En knastertorr spanjor som, trots sitt ringa pris, sitter på en struktur som skapar klinisk fräschör med en aura av törstsläckare och en smak dominerad av gula äpplen, citrus och mariekex. En perfekt aperitif.

Clotilde Davenne CdB Rosé – Clotilde är en sublim vinmakerska som varje år förädlar druvor som den drottning hon är. Här i en matvänlig, rosa skrud packad med hallon, örter, blodapelsin och smultron.

Les Rocheforts PC BdB – Den perfekta presenten som är uppvuxen på kritiga kalkstensjordar, driven av en komplex mineralitet som backas upp av grillade citronhalvor, brioche och salta gula äpplen. En ljuvlig odlarskumpa!