Recept på glögg – julens godaste dryck
Vinkompassen
2024-11-26
1minJulen närmar sig, och det finns få saker som skapar lika mycket stämning som doften av egen glögg. Att göra glögg själv är både enkelt och gott, och det ger dig chansen att sätta din personliga prägel på smaken.
Här delar vi på Vinkompassen med oss av ett klassiskt glöggrecept som kommer att bli en favorit i jul.
Ingredienser
- 1 liter rödvin (eller alkoholfri rödvinsersättning)
- 2 dl socker
- 2 kanelstänger
- 5-7 nejlikor
- 2 stjärnanis
- 1 tsk kardemummakärnor
- Skal från 1 apelsin
Till servering
- Russin
- Mandel
Gör så här
- Häll vinet i en kastrull och tillsätt kryddorna och apelsinskalet.
- Värm försiktigt upp vinet, det ska inte koka. Låt dra på låg värme i 20 minuter.
- Tillsätt sockret och rör om tills det har lösts upp.
- Sila av kryddorna och servera glöggen varm tillsammans med russin och mandlar.
Så kan du sätta din personliga prägel på ditt glöggrecept
Att experimentera med glöggrecept är en härlig del av julförberedelserna. Prova att tillsätta:
- Torkade frukter som fikon eller aprikoser för en sötare smak.
- Lite rom eller konjak för en kraftigare variant.
- Kryddor som ingefära eller vanilj för en annorlunda twist.
Tips! Intresserad av fler spännande dryckesrecept? På vår receptsida kan du ta del av fler recept på goda drinkar.
Läs och få tips om Årets bästa glögg 2024!