Midsommarmatens bästa vänner – i butik!

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

2024-06-17
 1min

En av våra mest älskade traditioner stundar med bord fyllda av aftonens måsten. Kylda snapsar och krispig lager ska skölja ner nypotatis och sill innan vi dansar oss snurriga kring stången och snubblar över gärdsgårdar. Men om vi plockar bort våra flytande nödvändigheter, vad dricker man för vin på midsommar?

Ättikslag är ingen direkt drömmotståndare och kräver kemiska själsfränder som ni enkelt hittar i riesling med lite restsötma eller doningar med generös frukt från exempelvis Sydafrika. Stilar som plockar ner lagen på jorden men också finner harmoni med bordets mer krämiga sorter samt med skaldjur och ostiga pajer.

Tänder vi grillen tänder vi lampan i källaren och plockar fram något sydfranskt eller italienskt med örter och frukt i solkysst symbios med sin struktur.

Jordgubbarnas själsfrände på jorden stavas Moscato d’Asti. När saftiga svenska jordgubbar möter sprudlande och fläderbloms-osande italienare på lätta fötter uppstår magi. Gott blir godast och 1+1 är lika med 14.

Fri tillgång till hundratals inspirerande artiklar!

För att läsa resten av texten behöver du fylla i din mejladress

Ooops!

Något gick fel. Försök igen.