Fruktrulle med mörk choklad
Vinkompassen
2023-12-01
1minGe plats åt en stjärna på julens adventsmingel: en fruktrulle med mörk choklad, en riktig smakexplosion. Denna lilla delikatess, rik på nötter och frukt, blir magisk när den möter ett glas fylligt portvin. En kombination som lovar att lysa upp julstämningen och förtrolla alla sinnen!
Recept av Johanna Wetsman
3 små knubbiga limpor
250 gram mandelmassa
6 kanderade körsbär/cocktailbär
8 torkade katrinplommon
1 deciliter hackade valnötter
1 knöl syltad ingefära
1 matsked Madeira
100 gram mörk choklad
ca 1 deciliter nötter att garnera med, till exempel pistagenötter, hela valnötter, mandelspån och så några kanderade körsbär.
Gör så här
Hacka frukt och nötter. Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda ner frukt, nötter och rom. Blanda till en jämn massa.
Dela den i två och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Låt chokladen svalna och pensla den jämnt över limporna. Garnera med nötter och körsbär innan chokladen stelnat.
Fler recept
2023-12-01
Crêpes Suzette
Säg hej till julens nya frestelse på dessertbordet: Crêpes Suzette med en twist av saffran. Denna eleganta rätt kombinerar den klassiska franska dessertens delikata smörighet med saffrans djupa, aromatiska toner, vilket skapar en smakupplevelse som är lika festlig som den är oemotståndlig.
Vinkompassen
2023-05-24
Pissaladière med löjrom, crème fraiche, syrad lök, sveciaost och citron
En lyxigt smakande variant på löjromstoast blir denna pissaladière. Suverän med sin kombination av sälta, sötma och syra.
Sommelier & Redaktör
Daniella Lundh Egenäs
2023-11-06
Rödvinsrisotto med radicchio och taleggio
Recept på rödvinsrisotto skapat av Johanna Westman för vår cookalong som sändes 2 november.