Fruktrulle med mörk choklad

Vinkompassen

2023-12-01
 1min

Ge plats åt en stjärna på julens adventsmingel: en fruktrulle med mörk choklad, en riktig smakexplosion. Denna lilla delikatess, rik på nötter och frukt, blir magisk när den möter ett glas fylligt portvin. En kombination som lovar att lysa upp julstämningen och förtrolla alla sinnen!

Recept av Johanna Wetsman

3 små knubbiga limpor 

250 gram mandelmassa
6 kanderade körsbär/cocktailbär
8 torkade katrinplommon
1 deciliter hackade valnötter
1 knöl syltad ingefära
1 matsked Madeira
100 gram mörk choklad
ca 1 deciliter nötter att garnera med, till exempel pistagenötter, hela valnötter, mandelspån och så några kanderade körsbär.

Gör så här

Hacka frukt och nötter. Riv mandelmassan grovt i en bunke. Blanda ner frukt, nötter och rom. Blanda till en jämn massa.

Dela den i två och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Låt chokladen svalna och pensla den jämnt över limporna. Garnera med nötter och körsbär innan chokladen stelnat.