
Välj rätt vin till mat och särskilda tillfällen
Tycker du att det är svårt att veta vilket vin som passar till vilken typ av mat? Det är du inte ensam om att göra. Att kombinera mat och vin är en konst.
Här har vi på Vinkompassen samlat artiklar med tips på vin till mat och vilka typer av viner som lämpar sig särskilt bra vid specifika tillfällen. Ta del av vår kunskap och ta dina måltider till en ny nivå.

2024-07-12
Sherry- vinvärldens mest underskattade måltidsdryck.
Kombinationerna ter sig oändliga och vill ni bjuda hem till en ståtlig långlunch med många rätter och bjuda enbart på olika varianter av sherry är det fullt genomförbart

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-07-05
Muscadet-Sèvre et Maine = Blötdjursdricka!
Men är ni ut efter något som likt havets frukter smaker sälta, tång och mineraler är ”muscadet sur lie” ett givet val.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-06-28
Vita italienare till nyfångad fisk
Fräschören och mineralerna eleverar känslan av maritimt liv och därför väcks också suget efter nyfångad fisk så fort näsan doppas i den italienska mångfaldens eviga djup.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-06-20
Sommarens bästa grillviner
Den vackra symbiosen som uppstår när grillkol möter råvara vilka möter sommarkvällens bouquet är något av det finaste vi har.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-06-17
Midsommarmatens bästa vänner – i butik!
En av våra mest älskade traditioner stundar med bord fyllda av aftonens måsten. Kylda snapsar och krispig lager ska skölja ner nypotatis och sill innan vi dansar oss snurriga kring stången och snubblar över gärdsgårdar. Men om vi plockar bort våra flytande nödvändigheter, vad dricker man för vin på midsommar?

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-05-31
Studentbubbel!
Vikten av mousserande viner under studenten går icke att underskatta. Bubblorna är den röda tråden som vandrar vid studentens sida från tidig frukost till tidig frukost.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-05-30
Alkoholfritt på festen!
Aftonens osjungna hjältar som drar det tunga lasset bakom kulisserna är de som i USA så nedvärderande slagkraftigt kallas ”designated drivers”.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-05-24
Lambrusco – charkbrickans bästa kompis!
När vi äntligen lämnat känslan av väderleks-domedag väntar nu tider med lyckliga svenskar som kastar sig över närmaste uteservering eller grönskande gräsplätt och tar varje chans till att optimera vardagen.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-05-24
Studentviner!
Det vankas studenttider och då vet alla vad som väntar när lastbilen av svettiga, hesa och törstiga vuxna barn staplar av redo att balansera den inre kemin - ett dignande buffébord.
