Välj rätt vin till mat och särskilda tillfällen

Tycker du att det är svårt att veta vilket vin som passar till vilken typ av mat? Det är du inte ensam om att göra. Att kombinera mat och vin är en konst.

Här har vi på Vinkompassen samlat artiklar med tips på vin till mat och vilka typer av viner som lämpar sig särskilt bra vid specifika tillfällen. Ta del av vår kunskap och ta dina måltider till en ny nivå.

elin-gann-geeh2kiwyyo-unsplash
2024-08-16

Kräftskivans tid är nu!

Likt skolstarten eller den engelska fotbollen indikerar en bättre skiva kräftor att sommarens svanesång är kommen.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

Kräftor
2024-08-09

Vin till kräftor

Kräftsäsongen är här och en vanlig fråga som då uppstår är vilket vin som passar bäst till kräftor.

Vinkompassen

Kyckling och grönsaker
2024-08-02

Vin till kyckling

Vinkompassen

Pasta carbonara på tallrik
2024-07-26

Vin till carbonara

Vinkompassen

Lax serveras på tallrik
2024-07-19

Vin till varmrökt lax

Att välja rätt vin till varmrökt lax kan förhöja din matupplevelse och skapa en harmoni av smaker.

Vinkompassen

sher
2024-07-12

Sherry- vinvärldens mest underskattade måltidsdryck.

Kombinationerna ter sig oändliga och vill ni bjuda hem till en ståtlig långlunch med många rätter och bjuda enbart på olika varianter av sherry är det fullt genomförbart

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

wikisleep-app-qviri4ueqzy-unsplash
2024-07-05

Muscadet-Sèvre et Maine = Blötdjursdricka!

Men är ni ut efter något som likt havets frukter smaker sälta, tång och mineraler är ”muscadet sur lie” ett givet val.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

namnlos-design-19
2024-06-28

Vita italienare till nyfångad fisk

Fräschören och mineralerna eleverar känslan av maritimt liv och därför väcks också suget efter nyfångad fisk så fort näsan doppas i den italienska mångfaldens eviga djup. 

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

grill
2024-06-20

Sommarens bästa grillviner

Den vackra symbiosen som uppstår när grillkol möter råvara vilka möter sommarkvällens bouquet är något av det finaste vi har.

Sommelier & Redaktör

Sommelier & Redaktör

Jesper Wictor

1 2 3