Vin till kräftor

Vinkompassen

2024-08-09
 1min

Kräftsäsongen är här och en vanlig fråga som då uppstår är vilket vin som passar bäst till kräftor. I denna artikel guidar vi dig genom val av vin till kräftor, med fokus på både vitt och rött vin, samt tips på de bästa vinerna inför årets kräftskiva.

Vitt vin till kräftor – det självklara valet

Vitt vin är ofta det första valet när det gäller att para vin med skaldjur, och kräftor är inget undantag. Den fräscha och syrliga karaktären hos vitt vin kan balansera de salta och kryddiga smakerna i kräftorna. Här är några rekommendationer:

Rött vin till kräftor

Även om vitt vin är det traditionella valet, kan rött vin också vara ett gott alternativ för kräftskivan. Det är viktigt att välja ett lätt och fruktigt rött vin för att inte överväldiga kräftornas smaker.

Fler tips på gott vin till kräftor

Här är några ytterligare tips för att hitta det perfekta vinet:

Bästa vin till kräftor

Det bästa vinet till kräftor är i slutändan en fråga om personlig smak, men det finns några viner som ofta hyllas för att passa extra bra till kräftor. 

Oavsett om du föredrar vitt, rött eller något däremellan, finns det många alternativ för att hitta det perfekta vinet till dina kräftor. Prova dig fram och hitta din egen favoritkombination.

Tips! På vår inspirationssida hittar du fler vintips till olika maträtter.

Tips på kräftviner