Sommarens bästa röda box

Vinkompassen

2024-07-18
 1min

Det finns allt fler importörer som tittar på att kvalitetssäkra formatet som hörsammar efter bag-in-box. Vilket betyder ett steg bort från svenskifiering av viner som ett led i att säkra upp bra råmaterial från producenter som fokuserar på kvalité istället för hård prispress.

En producent som jobbar enligt principen ovan hittar vi i Jumilla. I sydöstra Spanien, väster om Alicante- ett litet vindistrikt men definitivt en vinregion på väg framåt. Den nya generationens vinmakare som strävar efter att göra viner av hög kvalitet. Bobal Wine Cellars ligger bakom vinet och de goda vännerna Marc och Thomas är vinmakarna som med en gemensam dröm vill visa det moderna Spaniens viner. 

Druvorna odlas ekologiskt, på höga höjder och skördas för hand. Allting är noga utvalt, redan i vingårdarna. Den höga höjden skänker vinet en härlig fräschör som blandas med en generöst fruktig stil. Vinet är kryddigt, intensivt och smakrikt med toner av mörk och röd frukt, choklad, lakritstoner, kryddor och fat. Tänd grillen!

Produktbild för Morra Alta

Morra Alta Monastrell 2022 199 kronor

”Vi försöker också göra rätt och vill gärna bidra till en minskad miljöpåverkan, men utan att kompromissa bort kvalitet.”

Marc Goméz