Negroni recept

Vinkompassen

2024-07-22
 1min

Negroni är en av de mest ikoniska cocktails som finns, känd för sin balanserade smakprofil och enkla sammansättning.

Att göra en Negroni är både enkelt och snabbt. Följ vårt klassiska Negroni recept:

Ingredienser (1 glas)

Så gör du:

1. Fyll ett rörglas med is.

2. Tillsätt gin, campari och röd vermouth i glaset.

3. Rör om tills drycken är väl kyld.

4. Sila upp i ett glas fyllt med is.

5. Garnera med apelsinzest.

Vad är Negroni?

Negroni är en italiensk cocktail som består av tre lika delar gin, campari och röd vermouth. Denna dryck har en bittersöt smak som balanseras av den botaniska ginen och den rika, komplexa vermouthen. Den serveras vanligtvis över is och garneras med en apelsinzest för en extra touch av citrusfräschör.

Den klassiska Negronin är tidlös och har varit en favorit bland cocktailälskare i över ett sekel. Dess ursprung kan spåras till Florens, Italien, där den första gången blandades för greve Camillo Negroni på 1910-talet. Greven bad sin bartender att stärka sin favoritcocktail, Americano, genom att byta ut sodavatten mot gin. Resultatet blev en drink som snabbt blev populär och som idag är en stapelvara i varje cocktailbar världen över.

Röd vermouth till din Negroni

Vermouth är en berikad vin som är smaksatt med olika örter och kryddor. Det finns olika typer av vermouth, men för en Negroni används röd vermouth, även känd som sweet vermouth. Denna typ av vermouth tillför en söt och kryddig dimension till cocktailen, vilket kompletterar ginen och camparin perfekt.

När det gäller att välja röd vermouth till din Negroni, finns det flera utmärkta alternativ. Några av de mest populära och högkvalitativa märkena är:

Bästa vermouth till Negroni

Den bästa vermouthen till din Negroni beror på din personliga smak. Carpano Antica Formula är ett utmärkt val för dem som vill ha en rik och komplex smakprofil, medan Martini Rosso och Cinzano Rosso erbjuder mer traditionella smaker. Experimentera gärna med olika märken för att hitta din favorit.

Tips! Vill du testa fler drinkar? På Vinkompassen hittar du populära drinkrecept för alla smaker.