Aperol spritz recept

Vinkompassen

2024-07-15
 2min

Aperol Spritz är en uppfriskande italiensk cocktail som blivit otroligt populär världen över. Den är enkel att göra och perfekt för varma sommardagar eller festliga tillfällen. Här är vårt kompletta Aperol spritz recept för att du ska kunna njuta av denna ikoniska drink hemma.

Ingredienser (1 drink):

Så här gör du:

1. Fyll ett stort vinglas med is.

2. Tillsätt Aperol, mousserande vin och sodavatten.

3. Rör försiktigt om för att blanda ingredienserna.

4. Garnera med en apelsinskiva.

5. Servera med ett sugrör.

Bästa prosecco till Aperol spritz

Prosecco är en avgörande ingrediens i Aperol spritz, och valet av prosecco kan verkligen lyfta din Aperol spritz. Ett torrt eller extra torrt prosecco är bäst till Aperol spritz, då det balanserar den söta och bittra smaken av Aperol på ett bra sätt. Några rekommendationer:

Vilket sodavatten är bäst till Aperol spritz?

Valet av sodavatten kan påverka smaken på din Aperol spritz. Det är viktigt att välja ett sodavatten av hög kvalitet för att få den bästa smaken. Vi rekommenderar att använda en neutral sodavatten som Pellegrino eller Fever-Tree. Dessa märken ger en lätt och uppfriskande bubblighet utan att övermanna smaken av Aperol och prosecco.

Varianter av aperol spritz

Aperol spritz är en mångsidig cocktail som kan anpassas efter dina smakpreferenser. Genom att själv mixtra med ditt Aperol spritz recept kan du hitta en ny favorit för dig. Nedan följer två alternativ till en klassisk Aperol spritz.

Aperol spritz med sprite – för en sötare smak

För en sötare variant av Aperol spritz kan du prova att använda sprite istället för sodavatten. Detta ger drinken en mildare och sötare smakprofil som många tycker om. Receptet är detsamma som ovan, men byt ut sodavattnet mot sprite.

Aperol spritz utan sodavatten

Det är fullt möjligt att göra en Aperol spritz utan sodavatten om du föredrar en mindre utspädd drink. Detta ger en starkare och mer intensiv smak. Följ det ursprungliga receptet, men utelämna sodavattnet.

Tips! Vill du prova något nytt? På Vinkompassen hittar du mängder av drinkrecept för alla smaker. Hitta din nya favorit.