Ema Wiksten

Vintugg

1021 Följer14 Listor

Opretentiös lagom ung amatörpimplare med förkärlek till det lite stökiga och oväntade. Håller låda på Instagramkontot @vintugg och i podden Vintugg.

Inlägg

Ema Wiksten
Hallå! Hej! Någon som provat denna från ett tidigare släpp i november? Ett tyskt mousserande (sekt) på 100% riesling. Jag vet inte varför jag inte köper ca 10 flaskor direkt pga 1. Okrönt bubbelqueen och 2. Riesling är allt? Men jag köper en. Hahahaha. EN! Pucko 🥴🤡 En 🥇🥖 perfekt brödig 🥖🥇och blommig sekt med inslag av jäst, persika och rött äpple som inte lämnar mig NÅGOT att önska. Ridå.
Benke Finns kvar hos mitt bolag!
My degerth Finns massa i Mörby!
Per Härlig! Tysk sekt som inte smakar som tysk sekt...
Visa alla 4 kommentarer
Ema Wiksten
💥🍓💥💣 SOPRON KÉKFRANKOS ÉS SYRAH 💣💥🍓💥 ⠀ Tänk att det finns ungerskt naturvin för nästan inga pengar alls, som smakar som en följsam bärbomb, med en så välbalanserad syra att snålvattnet börjar rinna?? ⠀ Har du legat i fosterställning efter att ha druckit dina 💧 sista droppar 💧 av hypade Love You Bunches? Köp denna och kom tillbaka till livet igen. 👉🏾 Mer om denna i veckans avsnitt av Vintugg Podcast!
 Gott men inget naurvin eller? innehåller ju sulfiter
Daniella Lundh Egenäs Naturvin får innehålla svavel/sulfiter men en lägre mängd. Ofta tillsätter man litegrann vid buteljering. Men vi pratar här runt 20-40 mg/liter.
Ema Wiksten
🧂🍯🍏🧂🍯🍏🧂🍯🍏🧂🍯🍏 direkt från en Finlandsfärja V💀N B👻HL BONE DRY RIESLING 🦴 tips för dig som ska ut på dom sju haven!
Daniella Lundh Egenäs Mer Riesling åt folket!
Ema Wiksten
Hoppla hejsan tydligen skulle en Grå Måndag ™️ omvandlas till en fråga-chans-lapp på ett mellanstadiedisco? Gut Oggau Atanasius är en spritzig, flörtig, jordgubbsdoftande, körsbärsmullig mineralhistoria som får mig att hoppa in i en tryckare och kryssa i JA-rutan ☑️ finns typ ingenstans men kanske dyker upp i ett släpp snart om vi ber en gemensam bön? 🕋🙇🏽‍♀️✊🏽
Ema Wiksten
GRAPE GAMBLER x 2 🃏♠️🗯🍇⠀ ⠀ Dessa☝🏾gamblers får sig en omgång i förra veckans poddavsnitt (ni prenumererar väl på Vintugg Podcast?) och vi snackar även om fantasigubben och tillika ”vinmakaren” Enzo Bartoli, betygskalor av diverse slag, langare, Blossa, stökiga skafferier, polkagrisar och massa annat jox! Support your local winegal och lyssna på detta kanske lite tråkiga, om än viktiga, avsnitt! Det är en order! 🧟‍♂️
Pernilla Krantz Tack för att ni uppmärksammande det om Enzo Bartoli. Vi visste inte om detta och hade med "hans" Barolo på vår senaste vinprovning. Vi fick den som tips på vårt Systembolag. Dags att testa en annan producent och få en upplevelse av Barolo med ett bättre hantverk. Kommentera gärna om ni har några tips på nån bra Barolo. Tack för en bra podd!
Ema Wiksten
Jag fortsätter svepa udda druvor med skräckblandad förtjusning. Denna röda djävul på druvan refôsk från Kroatien lämnade mig både förvirrad, lite glad men mest fundersam? Har en stackars kroat blivit tappad på 750 ml blod? Det är rött, det smakar blod och jag misstänker att ett dolt budskap gömmer sig här? ❻❻❻ VAD FAN ÄR DET SOM PÅGÅR?⠀ ⠀ Bakom järn (blod) och skräck finnes även körsbär, tobak och fuktig ved men det ser jag ärligt talat rakt förbi. Jag jublar inte men häller inte heller ut 👹⛽️🥩💉⠀ ⠀ Någon som håller med eller har jag fått en stroke!?
Urban Anderzon  Håller med. Tänkte faktiskt likadant. Märkligt vin. Ska man ge det en 2a? Testat det till någon mat?
Ema Wiksten Ja, ingen kioskvältare direkt.. Inte provat till mat och kommer nog inte göra heller pga vågar ej köpa en igen 🤷‍♀️😅