Inlägg
Daniella Lundh Egenäs
Tack för att ni är med mig sändning efter sändning! 🙏🏼🥂
Stefan Hertz Det är vi med glädje🥰. Tycker att dessa onlineprovninger är ett stort steg framåt, speciellt för oss som inte bor i storstan som inte har lika enkelt att gå på vinprovningar till vardags.
Tycker också att det funkar väldigt bra med möjligheten att ställa frågor under provningen.
Du (och teamet bakom) har gjort en stor insats för oss vinintresserade i Sverige under dessa tider (och lite tack vare dessa tider).
Keep up the great work 👏🏻👏🏻👏🏻🥰🥰🥰
Daniella Lundh Egenäs Tack Stefan för fina ord!
För en gångs skull vågar jag ta på mig äran. Den enda egentligen bakom (utöver gästerna i sändningar) är faktiskt min man som riggar kamerorna. Men under sändningen är det jag själv som styr vilken kamera som används etc. Därför är datorn med i bild så att jag kan manövrera. Vet att andra som sänder har en tekniker som sköter allt sådant - men jag har tyckt det varit roligt att sätta mig in i hela biten. Och vill kunna styra vilka kommenterar jag vill ta in i bild också.
Vi får se om mitt kontrollbehov kan släppas lite på. Självklart vill jag att sändningarna blir ännu proffsigare!
Daniella Lundh Egenäs
Idag firas Pinotage Day runtom i världen. Jag laddar upp batterierna framför brasan och har plockat fram denna flaska tills ikväll.
David & Nadia Pinotage - en av de bästa tolkningarna av druvan. Skål!
Daniella Lundh Egenäs
Skickar en hälsning från Stockholms vackra skärgård med en grym video från vingurun Eben Sadie. Ta dig tid att titta, lär dig massor och njut:
Verkar inte finnas kvar?
Daniella Lundh Egenäs
Inte planerat midsommartårtan än? Finns nästan ingen bättre kombo än jordgubbar och Brachetto d’Acqui!
Hej jag drack en pio cesare barolo 2008 igår. Och när jag försöker lägga in den här så finns den inte att söka på? Kan du hjälpa mig och kanske kan påverka någonstans så jag kan lägga in den😊
Gjorde lite ont att öppna den, vill jag erskänna, men tillfället var bra och den var gudomlig god.
Hej Martina! Då vinet inte finns i Systembolagets sortiment utan är en äldre årgång finns det tyvärr inte i appen. Vi tittar på en lösning där man kan lägga in äldre produkter ☺️
Daniella Lundh Egenäs
Den där gången jag fick för mig att gå en intensivkurs i vinmakning. Kul! Och intensivt...
Hej
Vill bara säga att ost tipset "delice de bourgogne " till ruppertsberger är som smör i solsken i munnen!!!
Jättefina och bra videos på youtube och här. Tack och keep wirh the good work!! Ni är bäst
Fin torsdagskväll
Hälsningar tina
Daniella Lundh Egenäs
Om jag är taggad inför denna livesändning? JAJJAMEN! Info via länken:
https://www.facebook.com/events/804690480060668/
Daniella Lundh Egenäs
Jag lät bli att dokumentera mitt privata besök hos Eben i februari så delar istället med mig av grymt bra video från Jamie Goode...
Daniella Lundh Egenäs
Längtar tillbaka lite extra mycket till den här vyn i dessa kristider. Mina tankar går till alla vinproducenter runt om i världen som drabbas. Hoppas kunna ta om den här bilden nästa år.
I Sydafrika är det total lockdown som på många andra platser.
Var önskar du att du kunde resa i påsk?
Florens 😔😷
”Bara” Hem till Hälsingland... saknar mamma o pappa. Sitta på altanen med filt och dricka vin och lyssna på tystnaden
Daniella Lundh Egenäs
En favorit från Sparkling igår som står mig lite extra varmt om hjärtat. Finns inte på Systembolaget men inhandlas superenkelt via https://franskavinlistan.com
Daniella Lundh Egenäs
Fantastiskt vackra cementägg har anlänt till Johan Meyer här i Swartland ända från Italien. Tog lastbilen med containern 6 timmar att komma upp för backen efter att den kört fast. Men det var de värt...
Wow
Daniella Lundh Egenäs
Sydafrika-rapporten:
Load shedding, djävulens påfund. Svårt att förstå vad det innebär om man inte varit med om det. Enkelt förklarat: elektriciteten stängs av flera gånger om dagen och allt som kräver el måste avbrytas. Såhär är det för hela Sydafrika just nu och schema finns för när strömmen stängs av vid olika platser.
Det sker i olika steg, från 2 till 8. I steg 8 är man utan el i 4 x 2 timmar. Just nu är vi i steg 2 så två gånger om dagen är vi utan el i 2 timmar. Som häromkvällen när vi skulle flytta vin från en ståltank till ekfat och behövde använda pumpen och så stängs elen av. Eller som idag då vi varit utan ström 10-12.30 och har druvor som måste pressas. Innan 10 fyllde vi pressen med druvor och sedan var det bara att vänta tills den kan gå igång.
Vissa producenter har generatorer som gör att arbetet kan fortsätta genom egen el, men för de flesta står all produktion still flera timmar om dagen. Ofta innebär det långa dagar med sena kvällar. Planering av tiden är A och O. Allt detta mitt under skörden.
Vad gör man under tiden? Utan wi-fi på en plats utan täckning på mobilen är det bara att njuta av stillheten. Eller organisera/städa det som går utan vattenslangar...
Daniella Lundh Egenäs
En hälsning från Swartland/Sydafrika: Punch down 😎
Jaha, så du ser till att druvorna inte torkar under masceneringen, då är jag med.
Då gäller det att inte ramla i alltså 😀
Kanske dags för en swartland lista? 🥂🍷
Vickis jag har en opublicerad men tyvärr så mycket som inte finns på bolaget. Men lovar en lista!
Visa alla 5 kommentarerDaniella Lundh Egenäs
Champagneprovning för 24 glada hästmänniskor igår kväll i ridhusets kafeteria. Det bästa av två världar!
Vi gick igenom skillnaderna på dessa fyra olika fantastiska flarror. NV, BdB, BdN och vintage. Mycket lyckat.
PS. Don’t drink and ride 🏇🏼
Ja definitivt! Var mitt bröllopsbubbel så en stor favorit i mitt hem 😍
Men då äre ju ett måste att ha hemma i källaren🤩🍾
Tack, för en välplanerad och trevlig provning! Har precis gått igenom BdB karakteristika med min kompis som gått sommelier-utbildning för amatörer.
Visa alla 6 kommentarerDaniella Lundh Egenäs
Överhört på Systembolaget:
- Älskling, kan du välja något vin?
- Vad vill du ha då?
- Äsch, ta något bara. Något under 90kr med en snygg etikett.
Hur går det till när du väljer vin?
- Vad är detta för något ?
- Vet inte..., ta det . Det blir nog kul!
🙈🤦♀️😂 panik-känsla! Välja vin tar tid 🤭 tur Vinos finns så man kan få tips innan man är inne bland hyllorna
Haha 😄 Jaa ibland är det faktiskt en snygg stilren etikett eller flaskans form. Tex när cavan 1+1=3 kom så var det både etiketten och formen. Så det behöver inte alltid vara helt galet 😅😄 men det roligaste är att gå o botanisera och planera till vilken mat och tillfälle man ska njuta av vinet man kommer att köpa.
Daniella Lundh Egenäs
Skrollade igenom det som släpps i tillfälliga sortimentet nästa fredag och blev alldeles lycklig över att se Eben Sadies viner. Minns tillbaka till sist de släpptes, alltså för ett år sedan.
Jag satt och åt middag på hotellet i nationalparken Tongariro på Nya Zeelands norra ö. Mitt i Hobbit-land. Klockan 21.56 lokal tid ”Stella, ursäkta mig, jag måste bara shoppa vin. Det släpps fantastiska flaskor på Systembolaget precis just nu...”
Med riktigt dålig täckning lyckades jag roffa åt mig en blandning av både vitt och rött. Dock ingen Palladius. Flaskorna gick åt på bara några minuter. Bättre lycka nästa vecka!
Håll alltså utkik efter Sadie Family Wines när de släpps 24/1. Eller gör inte det förresten, jag vill kunna köpa några flaskor...
Daniella Lundh Egenäs
Inte många timmar kvar tills vi vet vad som serveras på årets Nobelmiddag. Menyn är i år skapad av min gamla kollega Sebastian Gibrand. Otroligt meriterad kock som utöver att vinna Kockarnas Kamp även representerat Sverige i Bocuse d’Or där han knep silvret samt tagit OS-guld. Grym kock och även fantastisk person.
Vågar vi hoppas på svensk dryck i glasen i år?
Daniella Lundh Egenäs
Utan tvekan ballaste producenten jag fick testa under en otroligt intensiv vecka på plats i Argentina. Mendozas version av Comando G. Nu - lång resa hem. Boostat upp med välbehövlig dos av sol inför mörkt och kallt Sverige.
Daniella Lundh Egenäs
Ungefär så långt söderut man kan odla vin. Otronia Patagonia Extrema. Hittas i Sverige efter årsskiftet. Riktigt balla viner från extrem adress.
Daniella Lundh Egenäs
Äntligen lyckades jag klämma in ett besök hos Andreas och Brännland Cider. Mitt hjärta klappar lite extra hårt för hans produkter då de kommer från trakterna där familjen har hus sedan lång tid tillbaks. Vännäsby ligger bara en liten bit utanför Umeå.
Så kul att se och höra om produktionen av iscider. Har du inte testat än? Då har du verkligen något att se fram emot. Perfekt julklapp också!
Daniella Lundh Egenäs
Kim och jag diggar kladdkaka (jag lovar, han får inte smaka) och har stenkoll på vad man dricker till kakornas kaka som firas med en alldeles egen dag nu på torsdag.
Vår video hittar du här:
Och listan då? Jo men den finns ju bland mina listor såklart.
Daniella Lundh Egenäs
Daniella Lundh Egenäs
Sydafrika bjuder på så mycket variation och otrolig kvalitet. Tusen tack bästa vingurun Madeleine Stenwreth MW för att du bjuder upp till dans!
Daniella Lundh Egenäs
Nix, inga som helst problem att testa dessa guldgripar. De slank helt obehindrat ner i strupen.
Dricker helst nu: 96 utan tvekan. Svettig häst (bara positivt) i kombination med kokta röda bär och en skön syra. Balanserat och komplext. Varm i doften. Älskar älskar älskar det här.
Dricker gärna om 20 år: 16. Släpps på bolis i januari. 48 flaskor. Köp så många plånboken tillåter (eller som du hinner snarare). Rödfruktig och balanserat redan nu. Megastor potential.
Daniella Lundh Egenäs
Ramen & Riesling = klassisk superkombo 🙌🏼
Daniella Lundh Egenäs
Mer bubbel åt folket!
Jaaaaa 🤗🍾🥂
Daniella Lundh Egenäs
Bucket list ✔️
Testar
Daniella Lundh Egenäs
Bucket list - skörd ✔️
Daniella Lundh Egenäs
Jobbar på min bucketlist. Skörd i Meursault 2019 ✔️
Tack Chavy-Chouet för din gästvänlighet och viljan att lära ut.