Haut-Mouleyre Crémant

Guldvinnare i Frankrike och bäst prisad Crémant från Bordeaux på Systembolaget!

 

I hjärtat av Bordeaux hittar du slottet, Chateau Haut-Mouleyre, där denna prisvinnande Crémant, som även avbildats på etiketten, tillverkas. Framställningen sker enligt den traditionella metoden, som i Champagne, där den andra jäsningen äger rum i flaskan. Denna tidskrävande process är avgörande för att utveckla vinets fina bubblor och eleganta mousse. Efter jäsningen vilar vinet i över elva månader med jästfällningen, vilket ger det en unik krämighet och en välbalanserad smak.

54041_1080x1080-1

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux har en angenäm, doft med inslag av gula stenfrukter, persika, mogen citron och brioche. Torr, elegant och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet.

Vinet passar särskilt bra till aperitif samt fisk- och skaldjursrätter och är ett utmärkt val för speciella tillfällen och festliga sammankomster. En dryck som verkligen förtjänar att uppmärksammas, hyllas och framför allt, avnjutas!

Guldmedalj i tävlingen om bästa crémant från Bordeaux 2021

Med en sammansättning av 80% semillon och 20% merlot, två av Bordeaux mest karaktäristiska druvor, erbjuder Haut-Mouleyre en smakupplevelse som är både djup och komplex. Semillon, med sin robusta struktur och rika aromprofil, gifter sig harmoniskt med merlots mjukare, fruktiga undertoner.

Art: 54041 | Land: Frankrike | Volym: 750 ml | Alkoholhalt: 11,5% | Pris: 101 kronor

Här kan du beställa vinet
toast-skagen-1080

Toast Skagen med löjrom – recept

1,5 kg räkor- med skal
1 krm vitpeppar- nymald
1 msk citron- pressad
2 krm salt
0,5 dl dill- hackad
8 skivor bröd- vitt
150 g löjrom
Majonnäs:
2 äggulor
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 msk senap
2,5 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar- nymald
Garnering:
dillkvistar, citronklyftor

Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.
Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg. Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.