Tomassi Graticcio BIB

Appassionato 2020

Tommasi Graticcio


299 kr

Box 3000 ml
Systembolaget

535408
  • Italien
    Italien
  • Rött vin, kryddigt & mustigt
  • Corvina Veronese 70%, Rondinella 20%, Merlot 10%
  • 12.5%

Passar till

  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vilt

TOMMASI Graticcio Appassionato

TOMMASI Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Vinet har en rödblå färg med rubinröda inslag. Doften präglas av torkad söt frukt såsom russin, torkade plommon, mogna körsbär och även inslag av salvia, mjölkchoklad och kanel. Rund fyllig munkänsla med välbalanserade tanniner som ger vinet struktur och som lyfter fram den söta fruktigheten.

TOMMASI Graticcio Appassionato passar utmärkt till rätter av kyckling, kalkon och kalv eller till elegantare kötträtter av nöt, lamm eller vilt. Och gärna till rätter med lite söta och krämiga tillbehör som möter vinets rika frukt. Serveringstemperatur: Ca 16-18°C.

En passion för viner med torkade druvor

Druvorna till vinet kommer från Tommasi’s domäner i Venetien, Vino Rosso. Namnet Graticcio är den italienska benämningen på de träställningar där druvorna till vinet torkar. Genom att torka delar av druvorna innan de pressas så får man fram en mycket koncentrerad druvmust som tillför extra fyllighet, smak och doft till vinet. Tommasi Graticcio Appassionato är lagrat 9 månader på slavonska ekfat och är en mix av tre olika druvsorter som ger detta vin en intensiv, fruktig och komplex karaktär.

Ordet Appassionato, uttrycker Tommasis passion för viner med torkade druvor. En passion de gärna vill dela med sig av till alla de vinälskare som söker ett mer plånboksvänligt alternativ till Tommasi Amarone, men där den typiska stilen som bara torkade druvor kan ge, återfinns.

Tommasi Family Estates

Tommasi är berättelsen om en italiensk familj med stor kärlek till vin och gästfrihet. En berättelse om fyra generationer, där alla satt sina egna speciella avtryck i de bästa av Italiens jordmåner och med stor passion alltid eftersträvar bästa möjliga kvalitet.

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.