Masi Campofiorin Magnum

2016


259 kr

Magnum
Systembolaget

512306
  • Italien
    Italien, Venetien
  • Rött vin, kryddigt & mustigt
  • 70% corvina, 25% rondinella och 5% molinara.
  • 13%

Passar till

  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vilt

På 1960-talet ville Sandro Boscaini skapa ett mellanting mellan det lätta Valpolicella-vinet och den kraftfulla Amaronen. Han lät en halvårsgammal Valpolicella få en andra jäsning på druvrester av Recioto, en söt Amarone. 30 september 1964 skördades de första druvorna till Campofiorin och Ripasson var född. Sedan 1990 låter man den andra jäsningen ske med halvtorkade druvor som skulle ha blivit till Amarone om de fått torka färdigt. Man tillför alltså fräschare druvor istället för de redan använda från en Amaroneproduktion.

Karaktär
Färgen är mörkt rubinröd. Doften ger mogna körsbär och kryddor. Smaken är fruktig med toner av körsbär, röda bär, fat och en härlig fräschör.

Tillverkning
Masis dubbeljäsningsmetod. Jäst vin från färska druvor jäses en andra gång med 25% halvtorkade druvor. 18-20 grader i ca 15 dagar.

Lagring
Minimum 18 månader på fat med efterföljande 3 månader på flaska.

Passar till
Ett vin som passar utmärkt till chark, grillat nötkött, vilt och kraftigare pastarätter