Masi Campofiorin 750 – Di Vin – FS

2020

Masi Campofiorin


151 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

512301
  • Italien
    Italien, Venetien
  • Rött vin, kryddigt & mustigt
  • Corvina, Rondinella, Molinara
  • 13%

Passar till

  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vilt

 
Masi Campofiorin har en doft av mogna körsbär och kryddor. Smaken är fruktig med toner av körsbär, röda bär, fat och en härlig fräschör.

Vinet tillverkas enligt Masis dubbeljäsningsmetod som innebär att jäst vin från färska druvor jäses en andra gång med 25% halvtorkade druvor, 18-20 grader i ca 15 dagar. Därefter lagras vinet minimum 18 månader på fat med efterföljande 3 månader på flaska.

Masi Campofiorin passar utmärkt till chark, grillat nötkött, vilt och kraftigare pastarätter.

Vinet finns även på 375 ml flaska – 90 kronor –>

”Bästa gå-bort vinet”
– TV4 Nyhetsmorgon, Elin & Andreas Grube, september 2023

”En stående rekommendation som aldrig sviker …. ”
– Bengt-Göran Kronstam, Trelleborgs Allehanda, augusti 2023

FYND! – Allt om Mat, september 2023

Lite historia

På 1960-talet ville Sandro Boscaini skapa ett mellanting mellan det lätta Valpolicella-vinet och den kraftfulla Amaronen. Han lät en halvårsgammal Valpolicella få en andra jäsning på druvrester av recioto, en söt Amarone. I september 1964 skördades de första druvorna till Campofiorin och Ripasson var född. Sedan 1990 låter man den andra jäsningen ske med halvtorkade druvor som skulle ha blivit till Amarone om de fått torka färdigt. Man tillför alltså fräschare druvor istället för de redan använda från en Amaroneproduktion.