Masi Campofiorin 375 – Allt om Vin

2020


90 kr

Helflaska mindre
Systembolaget

512302
  • Italien
    Italien, Venetien
  • Rött vin, kryddigt & mustigt
  • 70% corvina, 25% rondinella och 5% molinara.
  • 13%

Passar till

  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vilt

Masi Campofiorin har en doft av mogna körsbär och kryddor. Smaken är fruktig med toner av körsbär, röda bär, fat och en härlig fräschör.

Vinet tillverkas enligt Masis dubbeljäsningsmetod som innebär att jäst vin från färska druvor jäses en andra gång med 25% halvtorkade druvor, 18-20 grader i ca 15 dagar. Därefter lagras vinet minimum 18 månader på fat med efterföljande 3 månader på flaska.

Masi Campofiorin passar utmärkt till chark, grillat nötkött, vilt och kraftigare pastarätter.

Lite historia

På 1960-talet ville Sandro Boscaini skapa ett mellanting mellan det lätta Valpolicella-vinet och den kraftfulla Amaronen. Han lät en halvårsgammal Valpolicella få en andra jäsning på druvrester av recioto, en söt Amarone. I september 1964 skördades de första druvorna till Campofiorin och Ripasson var född. Sedan 1990 låter man den andra jäsningen ske med halvtorkade druvor som skulle ha blivit till Amarone om de fått torka färdigt. Man tillför alltså fräschare druvor istället för de redan använda från en Amaroneproduktion.