Sonoma Cabernet Sauvignon

Louis M. Martini


199 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

653301
  • USA
    USA
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • 13.5%

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost

Från Sonomas kullar i Kalifornien kommer Louis M. Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon. 

Vinhuset Louis M. Martini är ett av Napas äldsta och är kända för sina högkvalitativa Cabernet Sauvignon-viner.

*Vid beställning av 6 (894kr) flaskor levereras vinet i en trälåda. Går även bra att beställas styckvis (149kr). Antalet trälådor är begränsat och gäller så långt lagret räcker.

Med en generös varm fruktton av plommon, björnbär och mogna körsbär tillsammans med mjuka tanniner och en lång balanserad avslutning, är det här ett prisvärt vin som passar den svenska smakpaletten utmärkt. Tack vare en stor koncentration av frukt och en något stramare stil upplevs vinet som mer fylligt och elegantare än många andra viner från samma område och prisklass.

Vinet har en stor, kryddig och nyanserad doft av mörk bärfrukt som återspeglar den generösa men strikta fruktsmaken. Det fungerar utomordentligt till grillade kötträtter med krämiga såser, hemmagjord pizza med smakrika ostar och pasta med kryddig tomat- och gräddsås. Louis M. Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon är ett perfekt vin för långa, varma höstmiddagar när kylan tränger sig på.

Vinifiering
Louis M. Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon är producerat på druvor från flera av Sonoma Countys mest prestigefyllda vingårdar, främst från områdena Alexander Valley och Dry Creek Valley. För att få fram en balanserad och karaktäristisk Cabernet Sauvignon har de gjort en noggrann avvägning mellan vingårdarnas unika egenskaper. Druvorna skördades mellan september och november då de uppnått en perfekt mognad. Efter skörden avstjälkades druvorna utan att krossas. Man lät sedan druvskalen ligga kvar med musten i 12 dagar för att uppnå maximal smak och färg. Musten jästes under 5 till 7 dagar med en snittemperatur på 29-31 grader. Därefter genomgick vinet en malolaktisk jäsning på ståltank. Där lagrades det delvis med ekstavar i 10 till 12 månader innan det tappades på flaska.