Cabernet Sauvignon 2019

Ken Forrester


99 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

250201
  • Sydafrika
    Sydafrika, Western Cape, Coastal Region, Stellenbosch
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • Cabernet Sauvignon
  • 13.5%
Produktbild på  Ken Forrester

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost

En juicy cabernet med karaktär

Ken Forrester är en av Sydafrikas mest namnkunniga vinmakare. 1993 tog Ken och hans fru Teresa sig an den då nedgångna egendomen Scholtzenhof, med anor från 1689, och genomförde en grundlig renovering samt omplantering av vinfälten.

Året efter släppte Ken sitt första vin under sitt eget namn, från vingårdar från 1970-talet, och succén var ett faktum. Ken Forresters viner har sedan dess vunnit hundratals priser och finns på topprestauranger världen över.

Ken Forresters första vin som nått hyllorna i Sverige är hans Cabernet Sauvignon som sedan lanseringen har hyllats av flera namnkunniga vinjournalister. Årgång 2019 gick rakt in som nummer 1 på topplistan för bästa röda viner hos Dryckeslistan.se vecka 5, 2021!

Med sin fylliga, cabbiga stil och bra bett är Ken Forrester Cabernet Sauvignon det en utmärkt kompanjon både till soffhänget framför brasan och till långkok kalla vinterdagar. Vinet är WIETA-certifierat, vilket innebär att vinet tillverkats under etiskt hållbara förhållanden, med särskilt fokus på vingårdsarbetarnas arbetsförhållanden.

Vinet passar fint ihop med medel till smakrika kötträtter, gärna med kryddiga inslag.

Om producenten

Ken Forrester är en av Sydafrikas mest ikonförklarade vinproducenter, och är känd som ”Mr. Chenin” i hela vinvärlden.

Stellenbosch, som är ett av sju distrikt i Coastal Region, ligger ungefär fem mil öster om Kapstaden och tillhör de främsta platserna i Sydafrika när det kommer till vinproduktion. Det är den näst äldsta regionen i Sydafrika (efter Konstantia) med de första planteringarna som dateras bak till år 1679.

Ken Forresters vingårdar ligger i Helderberg i den södra delen av Stellenbosch. Beläget endast 7 km från kusten har området ett påtagligt maritimt och relativt svalt klimat som ger långsam mognad och bra balans mellan syra och socker i druvorna. Jordmånen består främst av granit som blandas upp med sandsten, och terroiren kan jämföras med södra Rhônedalen i Frankrike.