2022
Hans Baer Riesling
89 kr
Flaska, 750 ml
Systembolaget
- Tyskland, Rheinhessen
- Vitt vin, friskt & fruktigt
- Riesling
- 11.5%
Passar till
- Fågel
- Fisk
- Skaldjur
- Asiatisk
- Kryddig
- Ost
- Aperitif
- Mingel
Modern och krispigt torr riesling
Vem är Tysklands största kändis? Druvan riesling så klart. Denna världsberömda ädla druva är genomtysk och trivs i nordliga klimat och ligger bakom de mest fantastiska vita vinerna som tillverkas i Tyskland.
Succévinet Hans Baer Riesling har allt det man förväntar sig av en modern riesling idag. Vinet har gjort sig förtjänt av guldmedalj två år i rad i den prestigefyllda vintävlingen ” Vinordic Wine Challenge”.
Hans Baer Riesling har en generös doft med inslag av vit persika, gula äpplen och kiwi. Torr, fruktig smak med läskande, frisk syra. Inslag av vit persika, gula äpplen, mineraler och färsk lime. Utmärkt som sällskapsvin, till vegetariskt, lättare fiskrätter samt till personen du ska övertyga om att tyska rieslingviner kommit en lång väg sedan Liebfraumilch.
Guldmedalj – Vinordic Wine Challenge 2023
Fyra Plus
”Smaken har lager på lager av mineraler, lime, grapefrukt och gula plommon. En spännande och prisvärd riesling” – Aftonbladet Mat&Vin, Fredrik Schelin, aug 2021
”Fynd! Här har vi ett vin som bländar med sin lekfulla, pigga frukt och energiska munkänsla” – Vinbörsen, Elin Börjesson, april 2021
Om producenten
Weinkellerei Hechtsheim ligger i Mainz i hjärtat av Rheinhessen. År 2017 introducerades Hans Baer, en serie ärliga och prisvärda kvalitetsviner. Serien är en invit för att du ska kunna upptäcka, eller återupptäcka, en ny generation tyska viner för en modest prislapp. Kännetecknet för serien är den cyklande björnen, som här får symbolisera blandningen av nytt och gammalt.
Rheinhessen
Vinregionen Rheinhessen är känd för sin mångfald, inte bara när det gäller druvsorter utan också kombinationen av små och stora vingårdar. Rheinhessen är förmodligen en av de mest dynamiska regionerna i Tyskland där en modern ung generation vinodlare tänjer på gränserna samtidigt som man har en fot ordentlig nerkörd i anrika traditioner.