Goldeck Zweigelt Rosé
99 kr
Flaska, 750 ml
Systembolaget
- Österrike, Niederösterreich
- Mousserande vin, rosé
- Zweigelt
- 12%
Passar till
- Nöt
- Fisk
- Dessert
- Mingel
- Drink
Ett mästerverk från Österrike
Goldeck Zweigelt Rosé är en hyllning till den österrikiska vintraditionen! Vinet visar upp en underbar bukett av delikata dofter av jordgubbar, rosor och körsbär.
Här finner man delikata vilda bär med inslag av tranbär och körsbär – en fyllig smak av jordgubbar med fin, långvarig och mjuk kryddighet. Det här är ett vin som passar särskilt bra till grillad fisk, som till exempel öring eller lax, men även till biff och till en efterrätt som chokladmousse.
Goldeck Zweigelt har belönats med både guld och silver i internationellt erkända vintävlingar – guld av Mundus Vini och silver av AWC Vienna.
Grillad lax med citron- och dillkräm
Denna rätt med sin fräscha och krämiga smakprofil kompletterar de fruktiga och friska tonerna i Goldeck Zweigelt Rosé perfekt. Vinets bubblor och friskhet balanserar laxens rikedom och krämens krämighet, vilket skapar en härlig smakupplevelse.
Ingredienser:
4 laxfiléer
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 citron, zest och saft
1 dl crème fraîche
2 msk färsk dill, hackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 tsk honung
Tillbehör:
färsk sparris och cocktailtomater
Gör så här:
- Förvärm grillen (alternativt ugnen) till medelhög värme.
- Blanda crème fraîche, citronzest, citronsaft, hackad dill, vitlök och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Pensla laxfiléerna med olivolja och krydda dem med salt och peppar.
- Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla i ca 4-5 minuter per sida eller tills laxen är genomgrillad och lätt att lossa med en gaffel.
- Under tiden, grilla sparrisen och cocktailtomaterna tills de är mjuka och har fått fina grillmärken.
- Servera den grillade laxen med en klick av citron- och dillkrämen, tillsammans med grillad sparris och cocktailtomater.