Frantzen & Cauble – Di Vin

2022

Frantzén & Cauble


179 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

7580201
  • Frankrike
    Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • 15%
Produktbild på  Frantzén & Cauble

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost

Frantzén & Cauble är ett samarbete mellan den trestjärniga Michelin-kocken Björn Frantzén och Master Sommelier Ian Cauble, två av de främsta namnen inom sina respektive områden.

Resultatet är ett gemensamt Côtes-du-Rhône-vin, förfinat till perfektion efter hundratals prover av olika druvsammansättningar. Vinet består till 90 procent av grenache-druvor, vilket ger en rik men elegant smak av hallon, körsbär och vilda örter. De resterande 10 procenten består av cinsault- och syrahdruvor som tillför en ton av mörka frukter och vilda blommor till smakprofilen.

Frantzén & Cauble är början på ett större vinprojekt från Björn Frantzén Global Wine Team med ambitionen att lansera ett globalt vinhus, med Sverige som första marknad.
Tillsammans har jag, Björn och hans ledande sommelier testat över 100 olika kombinationer allt för att få till bästa tänkbara balans och smakprofil. Vi börjar med ett Côtes-du-Rhône eftersom det är en personlig favorit oss sinsemellan, det passar dessutom riktigt bra till mat som vi gillar att njuta av regelbundet. Vinet är en hyllning till Rhônedalen, dess traditioner och framställningsprocessen, säger Ian Cauble.

Druvorna till Frantzén & Cauble kommer från gamla vinstockar i den anrika Södra Rhonedalen, ett högt ansett område med en rik historia. Odling och skörd görs tillsammans med en noga utvald småskalig producent i området, där Björn Frantzén Global Wine Team har exklusivitet på skörden. När druvorna nått en perfekt mognad skördas de, för att sedan jäsa i rätt temperatur för att få ut så mycket smak som möjligt. Därefter pressas de varsamt innan de tappas på fat för att vila i 15 månader, innan de slutligen buteljeras.