Château Saint-Sernin

2019

Château Saint-Sernin


89 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

265301
  • Frankrike
    Frankrike, AOC Cahors
  • Rött vin, fruktigt & smakrikt
  • Malbec
  • 14%
Produktbild på  Château Saint-Sernin

Passar till

  • Fågel
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost

Château Saint-Sernin

Château Saint-Sernin har en fruktig doft med toner av svarta vinbär, skogshallon och björnbär tillsammans med lagerblad, örter och mörk choklad. Smaken är nyanserad och fruktig med toner av björnbär och svarta vinbär tillsammans med tydliga inslag av mörk choklad, lagerblad, färska örter och svarta oliver. Vinet har en frisk syra och mycket härlig tanninstruktur med långt avslut.

Servera vinet vid 16-18 °C till rätter med lamm- eller nötkött, gärna tillsammans med rostade rotfrukter eller potatisgratäng smaksatt med getost och rödvinssås.

Tillverkning

Vinifieringstekniken för Château Saint Sernin är mycket traditionell. Druvorna pressas och juicen jäses tillsammans med skalresterna på låg temperatur i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Genom detta bevaras maximalt med fräschör och frukt till vinet. Vinet får sedan macerera med skalresterna under en längre tid med regelbunden omrörning för att extrahera färg och tannin till vinet från skalresterna. Vinet har enbart lagrats på tankar av rostfritt stål.

Om producenten

Château Saint Sernin är ett familjevineri som sedan 2005 drivs av Anne och Fara Swarthager som ägnar all tid åt familjens passion. Allt arbete från och i vingård, till skörd och därefter lagring av vinerna sker med stor noggrannhet och med bästa möjliga förutsättningar. Château Saint Sernin var ett av de första vinerierna som erhöll AOC Cahors status. Vingårdarnas omfång är totalt 27HA stora, samtliga familjeägda.

Certifieringar

Château Saint Sernin är certifierade Haute Valeur Environnementale / High Environmental Value i graden level 3, som är den högsta graden av certifiering.

HVE är en miljöcertifiering som har sin kärna i att bevara terroir och naturens mångfald. Det är en frivillig miljöcertifiering där tillvägagångssättet syftar till att identifiera och främja särskilt miljövänliga metoder tillämpade av jordbrukare. HVE-certifiering ges till (vin)producenter/gårdar som värnar för miljön och genomför miljömedvetna val under hela processen från vingård till buteljering/förpackning.

Certifieringen står för en garanti att minsta möjliga avtryck görs på miljön (inom parametrarna luft, vatten, jord, klimat, biologisk mångfald och natur).