Mirabeau En Provence – Allt om Vin

Azure 2020

Mirabeau En Provence


149 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

5205201
  • Frankrike
    Frankrike, Provence
  • Rosévin, friskt & bärigt
  • Grenache 67%, Syrah 23%, Cinsault 10%
  • 12.5%
Produktbild på  Mirabeau En Provence

Passar till

  • Fågel
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Asiatisk
  • Kryddig

Elegant succérosé från Provence

Tankarna om en ny livsstil i ett nytt främmande land var det som lockade paret Jeany and Stephen Cronk att lämna gråa London för soliga Provence. Visionerna var stora när flyttlasset gick, tillsammans skulle de skapa tidernas bästa rosévin!

Livet på andra sidan Engelska kanalen var inte bara en dans på rosor. Men med vilja och engagemang, ett starkt driv och stor passion för sitt nya företag kan familjen Cronk idag se tillbaka på sin resa med stolthet säga att de vågade fullfölja sin dröm.

Drömmen om att bygga ett av tidernas bästa rosévin har resulterat i hel serie av viner, alla med sin unika personlighet. Maison Mirabeau producerar en rad prisbelönta viner som hyllats världen över och idag förser över 50 länder med sina drömmars rosé. Efter en lång resa med flertalet internationella priser i bagaget har vinet äntligen nått den svenska marknaden. Först på tur denna sommar är Mirabeau En Provence Azure 2020.

Ett elegant och generöst rosévin, med toner av solmogen stenfrukt, citrus och örter. Ypperligt att avnjuta till den fräscha salladen med varmrökt lax och kall örtsås, de grillade vitlök- och chiliräkorna eller som aperitif i bersån.

”Så bra som en provençalsk rosé kan bli!”– Robert Parker

Om producenten

Efter att ha drömt om en annan livsstil i mer än tio år bestämde sig Stephen och Jeany Cronk att förverkliga sin dröm och flytta ifrån hemlandet England. År 2009 sålde de allt de ägde och tog barnen med sig för att flytta till Provence med visionen att skapa tidernas bästa premiumrosé. Bakom sig lämnade de ett stressigt affärsliv i London och satte av mot den lilla byn Cotignac i hjärtat av Provence. Det var inte bara livsstilen och arbetsuppgifterna som var nytt. Men under det första året i sitt nya hemland hade de inte bara anpassat sig till livsstilen och lärt sig ett nytt språk, utan också lyckats kartlägga vilka vinodlare som var bäst att samarbeta med för att tillverka rosévin som skulle komma att älskas av människor världen över.

Idag samarbetar de med de odlarna med gårdar vid Montagne Sainte-Victoire där druvorna växer på 300-400 meters höjd i jordmån som är rik på kalksten. Tillsammans är Stephen och Jeany ett starkt team som med stöttning av vinmakarteamet med Nathalie Longefay tagit succén till ett faktum. Vinjournalister och internationella jurys ger årligen vinerna höga betyg för dess elegans och karaktär.