Bitter Bottega
199 kr
Flaska 700 ml
Systembolaget
- Italien
- Apertif
- 25%
Passar till
- Aperitif
Bottega Bitter
Bottega Bitter representerar föreningen mellan kärleken till tradition och vilja att experimentera. Den är framställd med extrem hantverksmässig omsorg, fokus på detaljerna och ett noggrant urval av ingredienserna.
Bottega Bitter görs genom att tillsätta en infusion av bittra örter, kryddor, aromatiska växter och frukter till en blandning av vatten och alkohol. Den unika karaktären kommer från en vilja att experimentera och utveckla ett traditionellt recept. Den noggrant utvalda kombinationen av ingredienser ger liv åt en produkt med en tydlig karaktär som sticker ut från andra Bitters med sin fräschör tack vare infusionen av chinotto, grapefrukt och cederträ. Bitter typiciteten kommer från granatäppleextrakt som ger en väldigt distinkt och utmärkande ton.
Komplexiteten i aromatiken kommer från det stora mängder växter och örter som används och ger en unik och tilltalande Bitter som kan tillfredsställa även de mest krävande paletterna. Den eleganta designen gör det till den perfekta produkten för att fira aperitif traditionen samtidigt som komplexiteten tillför mycket i cocktails.
En traditionell aperitif
“Bitter”, den traditionella italienska alkoholhaltiga aperitifen kom till i början av 1800-talet av apotekare, läkare och kryddtillverkare. Bittern representerad en revolution såtillvida att det var den första bittra drycken som föreslagits före måltider som en aperitif och inte för att hjälpa matsmältningen i slutet av måltiden.
Drinkrecept
NEGRONI
Negroni, en traditionell italiensk cocktail föddes 1919 i Florens på Caffé Casoni. Enligt historien var det greve Camillo Negroni som bad bartendern Fosco Scarselli att ”stärka” sin vanliga Americano och ersätta läsken med gin för att hedra sin senaste resa till London. Denna nya cocktail blev snabbt en av de mest kända aperitifcocktails både i Italien och internationellt och är numera en symbol för italienska cocktails.
Ingredienser:
3 cl gin
3 cl röd Vermouth
3 cl Bottega Bitter
1 stor isbit
Apelsinskiva eller apelsinskal
Gör så här:
Kyl glaset med isbiten. Häll i gin, vermouth och Bottega Bitter och blanda. Garnera sedan med apelsinskiva eller apelsinskal.
NEGRONI SBAGLIATO
Negroni Sbagliato föddes i Milano i början av 70-talet. Det är en omtolkning av den klassiska Negronin och kom till av ett misstag. Medan bartendern förberedda en Negroni tog han av misstag en flaska mousserade vin istället för gin. Han insåg sitt misstag men bestämde sig för att servera kunden ändå som uppskattade drinken. Så kom en av italiens mest uppskattade cocktails till!
Ingredienser:
30 ml mousserande vin (gärna Prosecco)
30ml röd vermouth
30 ml Bottega Bitter
1 stor isbit
Citronskal
Gör så här:
Häll upp vermouth och Bottega Bitter i ett mixerglas och rör om väl. Sila upp i ett kylt glas med isbiten, häll över mousserande vin och garnera sedan med citronskal.
VENETIAN SPRITZ
Det sägs att spritzens ursprung är kopplat till det österrikiska imperiets soldater som, för att späda ut den höga alkoholhalten i viner från Veneto, spädde ut dem med kolsyrat vatten. Därav namnet Spritz som kommer från det tyuska verbet ”spritzen” som betyder sprudlande. Själva coktailen, Venetian Spritz, tros ha kommit till någon gång mellan 1920- och 30-talet där även Bitter har lagts till i receptet.
Ingredienser:
5 cl Bottega Bitter
7,5 cl mousserande vin (gärna Prosecco)
25 cl sodavatten
Is
Apelsinskiva
Gör så här:
Börja med att kyla ett glas och fyll det sedan med isbitar. Fyll upp i följande ordning – Bottega Bitter, sodavatten och mousserande vin. Blanda väl och garnera sedan med apelsinskivan.