Mulderbosch Chenin Blanc BIB

Mulderbosch Chenin Blanc BIB


229 kr

Box 3000 ml
Systembolaget

7669108
  • Sydafrika
    Sydafrika
  • Vitt vin, friskt & fruktigt
  • Chenin Blanc
  • 12.5%
Produktbild på  Mulderbosch Chenin Blanc BIB

Passar till

  • Fågel
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Asiatisk
  • Kryddig
  • Ost
  • Aperitif
  • Mingel

Vit box från Mulderbosch – nu ännu schysstare

Sydafrikanska Mulderbosch Vineyards är sedan länge välbekant för den svenska vinkonsumenten. Nu är det nypremiär för deras vita box där hållbarhet står i fokus och dessutom till ett lägre pris än tidigare.

Den nya årgången bjuder på ett friskt och fruktigt vin på nationaldruvan Chenin Blanc som kan njutas med gott samvete. Enkelt att beställa till närmaste butik.

Om vinet

Chenin blanc-druvorna till Mulderboschs vita box kommer från distriktet Breedekloof i provinsen Western Cape. Där gör de omgivande höga bergen och svala sydvästliga vindarna att druvorna mognar långsamt och blir laddade med maximal smak. Druvorna skördas tidigt på morgonen för att bevara fräschören. Vinet jäser på ståltank och lagras en tid på sin jästfällning vilket ger extra djup och krämighet.

Mulderbosch Chenin Blanc är ett krispigt, friskt och fruktigt vin som bjuder på druvtypiska toner av citrus, tropiska frukter och gröna äpplen. Smaken är rik och fyllig. Servera som mingelvin eller till rätter av skaldjur, fisk, eller kyckling. Det passar också utmärkt till vegetarisk mat, sallader och till picknick-korgen. Mulderbosch Chenin Blanc BiB finns i Systembolagets beställningssortiment. Be din butik ta hem boxen åt dig utan extra kostnad, eller beställ det på systembolaget.se.

 

HÖGST BETYG på 10 i topp-lista med BÄSTA boxviner 2022
”Stor och tydlig doft av exotisk frukt och mogna päron. Smaken är torr, medelfyllig, fruktig med en generös hint av honung, kryddor, tydlig smak av mogna päron, en touch av exotisk frukt. Fin längd med en rondör som tangerar till en lätt fetma. Till fisk och kycklingrätter, med asiatisk twist eller till vegorätter. Mycket användbar och härligt vitt i box”

Betyg: 4+ – vinbanken.se, mars 2022

 

✔ Prissänkt till 229 kr
✔ Fairtrade – rättvisemärkt
✔ Klimatsmartare förpackning
✔ 100% återvinningsbar tappkran
✔ Välkänd producent

Mulderbosch vineyards – hållbart och fairtrade

Mulderbosch har nått stora framgångar i Sverige både med sitt rosévin och med Chenin Blanc på flaska – Steen op Hout. Nu bjuder deras skicklige stjärnvinmakare Henry Kotzé svenskarna på ett vitt boxvin som håller samma höga klass.
Vinet är baserat på Chenin Blanc som är Sydafrikas mest planterade druva för vita viner, i landet kallas den också för Steen. Det är lätt att förstå populariteten, för den ger ett vin som är friskt, fruktigt och mycket användbart.

Extra njutbart!

Extra njutbart blir det när man vet att vinet är certifierat med både ”Fairtrade” och ”WIETA”, två märkningar som garanterar schyssta villkor i alla avseenden för de anställda och att de arbetar i en säker och hälsosam miljö.
Själva boxen innebär ett steg framåt i hållbarhet då den är bland de första på svenska marknaden med en tappkran i vit plast i stället för svart, vilket gör förpackningen extra återvinningsvänlig.

Citronbakad lax med parmesankräm och bulgursallad med gremolata och grillad zucchini – se recept nedan

En härlig vårrätt som passar utmärkt med en sval chenin blanc. Genom att grilla citronen tar du bort den tuffa stickiga syran och får istället en rundare, mjukare och sötare syra som går bättre ihop med vin.

Till 4 portioner
Parmesankräm:
2 dl créme fraiche
2 dl finriven parmesanost
Salt, svartpeppar (nymald)
Gremolata:
2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 ½ dl hackad bladpersilja
Bulgur:
3 dl bulgur
2 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Grillad lax:
600 g hel lax
Salt, svartpeppar
2 citroner
1 grillad zucchini

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till parmesankrämen, smaka av med salt och peppar.
2. Gremolata: Finhacka vitlök och riv det yttersta gula citronskalet på fina delen av rivjärnet. Blanda med finhackad persilja.
3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med olivolja och gremolata. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär zucchini i tunna skivor, ca 3 mm i tjocklek.
5. Salta och peppra laxen och grilla ca 8 minuter på vardera sida. Grilla även halverade citroner, som blir underbart att pressa över fisken och bulgur vid servering. Grilla zucchiniskivorna hastigt, ringla över lite olivolja och salta.
6. Lägg parmesankrämen i botten på en tallrik, lägg på bulgur och grillad zucchini. Toppa laxen med gremolata och servera med grillad citron.