Att kombinera är en ädel konst!

Mat och vin är en naturlig kombination och sedan urminnes tider har vi samlats runt grytor och matbord som en naturlig del av vårt sociala sammanhang. Men vad passar till vad? Här hittar du roliga och skräddarsydda recept. Klicka bara på den som stämmer in på dina önskemål.

  • Fisk
  • Asiatisk mat
  • Dessert
  • Sällskap
  • Lamm
  • Fläsk
  • Grill
  • Skaldjur
  • Ostar
  • Nöt
  • Fågel
  • Kryddstark

Pasta Bolognese

bolognese2

4 portioner

INSTRUKTIONER

Stek färsen på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
Tillsätt löken, vitlöken, moroten och sellerin.
Fräs allt ytterligare 1 minut. Häll i tomatpuré, vitt vin och hela tomater och rör om.
Koka upp och smula i buljongtärningen och de torkade örterna. Puttra såsen i cirka en timme under lock.
Rör om regelbundet och späd med lite vatten om det blir för torrt.
Smaka av med saltet och pepparn, servera med nykokt pasta och den rivna parmesanen.

 

Pasta Bolognese

”Vardagsmat” när den är som allra bäst – En äkta Pasta Bolognese, toppad med nyriven parmesan. Mums!

Inköpslista

400 g spagetti
400 g nötfärs
4 msk bra olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad morot
1 finhackad bit rotselleri
1 dl rött vin
1 burk plommontomater, 400 g
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar

Till servering

Lagrad, nyriven parmesanost




Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

32229

Fonterutoli Art. 32229, 13.5 Vol. 149 kronor

Klassisk Sangiovese!

I hjärtat av Chianti har familjen Mazzei odlat vin sedan början av 1400-talet! Övning ger färdighet och nu tjugofyra generationer senare räknas de till ett av Italiens främsta vinhus. Deras fynd- stämplade Chianti Classico är en upp- visning i elegans och balans. Bara att njuta av tonerna av mörka körsbär, fin choklad och rostade fat!