Att kombinera är en ädel konst!

Mat och vin är en naturlig kombination och sedan urminnes tider har vi samlats runt grytor och matbord som en naturlig del av vårt sociala sammanhang. Men vad passar till vad? Här hittar du roliga och skräddarsydda recept. Klicka bara på den som stämmer in på dina önskemål.

  • Fisk
  • Asiatisk mat
  • Dessert
  • Sällskap
  • Lamm
  • Fläsk
  • Grill
  • Skaldjur
  • Ostar
  • Nöt
  • Fågel
  • Kryddstark

Smakrik fiskgratäng

Fiskgratäng

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Västerbottenfisk

Enklaste och snabbaste fredagsrätten som gärna serveras med en stor härlig sallad och pressad potatis.

 

Inköpslista

För 4 portioner

700 g skinn- och benfri färsk vit fisk i portionsbitar, t ex torsk eller kolja,

2 dl crème fraiche2 vitlöksklyftor

 

1 msk grov fransk senap

1 krm salt

1 dl riven västerbottensost

3 msk hackad persilja

Till servering:

Pressad potatis

Sallad




Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

VK20_2293.png

Château de Pierreux Art. 2293, 14 Vol. 109 kronor

En fransyska i högklackade skor!

Château de Pierreux är med sin utsikt över Mount Brouilly en av de vackraste egendomarna i Beaujolaisregionen. Man odlar uteslutande vin på Gamaydruvan vars rankor omgärdar hela gården. Vinet är elegant och välbalanserat medsilkesmjuka tanniner. Musten jäste 8 dagar för att sedan lakas ur i öppna kar 15-21 dagar. 15% av vinet har lagrats i franska ekfat under 6 månader.