somrigplockmat

 

  1. Tomat- och mozzarellaplock
    Skölj cocktailtomaterna och skär mozzarellan i 8 kuber (eller använd babymozzarella). Trä ostkuberna på tandpetare och sätt en cocktailtomat längst ner.
  2. Fylld endive 
    Bryt loss 8 endiveblad och skölj dem. Lägg en klick ädelost på varje och tryck dit en valnöt.
  3. Parmalindad grissini 
    Skär skivorna av parmaskinka i två delar och linda dem runt grissinipinnarna.
  4. Crostini med lax och pepparrot 
    Rosta skivorna av baguette. Dela laxskivorna i två delar och lägg på brödet. Klicka på pepparrotsost och dekorera med färska basilikablad.

Somrig plockmat

Fyra goda och somriga tilltugg som är enkla att göra! Tandpetare med caprese, parmalindad grissini, fylld endive och crostini med lax. Perfekt att tugga på i väntan på maten!

Inköpslista

Tomat- och mozzarellaplock

  • mozzarella
  • cocktailtomater

Fylld endive

  • 0,5 dl ädelost på tub
  • Endivesallad
  • valnötter

Parmalindad grissini

  • grissinipinnar
  • 4 skivor parmaskinka

Laxcrostini med pepparrot

  • skivor av baguette
  • 0,5 dl pepparrotsost
  • 4 skivor rökt lax
  • färska basilikablad



Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

lfbrose

Les Fumées Blanches Rosé Art. 22138, 12 Vol. 89 kronor

Äntligen tid för rosé

Ljuvligt som aperitif men passar förstås utmärkt till den lätta sommarmaten som sallader, kallskuret och pajer.