skaldjursgryta

INSTRUKTIONER

Tina räkorna och putsa musslorna rena från sand och skägg. Rensa och skär paprikorna i tärningar.
Skala och fräs den hackade löken i matolja utan att den tar färg. Tillsätt paprikatärningar och kryddor.
Slå på vitt vin, krossade tomater och fiskbuljong. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken (skuren ca 1 cm kuber), Slå på grädde. Låt sjuda ett par minuter.
Lägg i musslor med skal och koka upp så att musslorna öppnar sig, ca 3-4 minuter.
Tillsätt räkorna strax innan serveringen. Servera med Aioli och garnera med färska dillkvistar.

Skaldjursgryta med saffran

En härligt saffransdoftande rätt som passar lika bra för vardag som till fest. Servera tillsammans med ett frasigt och gott hembakat bröd.

 

Inköpslista

Garnering

4 kvistar dill

 

Fiskgryta

600 gram sejfiléer, eller annan vit fisk

3 dl grädde

1 l fiskbuljong

2 dl matlagningsvin, vitt

1 tsk paprikapulver

1 nypa chilipulver

1 tsk basilika

2 tsk curry

1 burk tomater, krossade

1 paket saffran

3 st paprika, olika färger

100 gram räkor, frysta, oskalade

1 st gul lök

100 gram blåmusslor, färska med skal




Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

Hemsida_Produktbild

Rivarose Brut Art. 70962, 12 Vol. 99 kronor

Bubbel från äldsta roséproducenten i Provence!

Rivarose grundades 1909 och är idag Provences äldsta och största producent av mousserande vin. Rivarose väljer nogrannt ut druvor av Syrah och Grenache som krossas och skalen får urlaka i musten under en tid för att ge den vackra rosa färgen. Tillverkningsmetoden som Rivarose behärskar mästerligt kallas Charmat-metoden och används bland annat i de så populära Prosecco-vinerna.   Doften är medelstor, fruktig och fräsch med inslag av hallon, röda bär, grapefrukt och en touch av örter. Smaken är torr med en trevlig fruktsötma som för tankarna till solmogna hallon, röda vinbär och grapefrukt. Passar utmärkt som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad?