nicose2

4 portioner, 45 min

INSTRUKTIONER

Skala och koka potatisen. Låt sardellerna rinna av. Salta och peppra tonfisken och halstra den lätt. Den ska ha en rå kärna. Använder du istället tonfisk på burk (två burkar i olja à 200 gram) så låt den rinna av.  Skala och skiva löken. Skär tomaterna i halva klyftor. Dela salladen i bitar.Blanda olja, vinäger, salt, peppar och örter i en stor skål. Lägg i lök, tomater, oliver, tonfisk och sardeller. Låt potatisen ånga av och skär den i klyftor. Rör ner potatis och sallad i skålen och rör om.

Matig sommarsallad

En krispig sallad med tomater, sallad och färska örter som möter sältan från tonfisk, sardeller och oliver tillsammans med den runda smaken av potatis.

Inköpslista

500 g potatis
400 g färsk tonfisk
1 burk sardeller à 50 g
1 gul lök
4 tomater
1 salladshuvud
3 msk olivolja
1 msk vinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackade örter t ex persilja, rosmarin och timjan
16 svarta oliver




Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

cotemas

Côté Mas Organic Rosé Art. 2282, 13 Vol. 79 kronor

NYHET! ekologisk fransos!

Côté Mas Rosé har en torr frisk smak av hallon, citrus och örter. Passar perfekt till sallad eller kyckling men lika bra som sällskapsdryck.
Lanserades 1 juni 2016 och fick genast bra uppmärksamhet från vinskribenterna i flera tidningar bland annat i Svenska Dagbladet, Icakuriren och Göteborgs-Posten