Fiskgratäng

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Västerbottenfisk

Enklaste och snabbaste fredagsrätten som gärna serveras med en stor härlig sallad och pressad potatis.

 

Inköpslista

För 4 portioner

700 g skinn- och benfri färsk vit fisk i portionsbitar, t ex torsk eller kolja,

2 dl crème fraiche2 vitlöksklyftor

 

1 msk grov fransk senap

1 krm salt

1 dl riven västerbottensost

3 msk hackad persilja

Till servering:

Pressad potatis

Sallad




Receptet har nu blivit skickat till dig

Vinkompassen rekommenderar följande vin för maträtten

VK20_2293.png

Château de Pierreux Art. 2293, 14 Vol. 109 kronor

En fransyska i högklackade skor!

Château de Pierreux är med sin utsikt över Mount Brouilly en av de vackraste egendomarna i Beaujolaisregionen. Man odlar uteslutande vin på Gamaydruvan vars rankor omgärdar hela gården. Vinet är elegant och välbalanserat medsilkesmjuka tanniner. Musten jäste 8 dagar för att sedan lakas ur i öppna kar 15-21 dagar. 15% av vinet har lagrats i franska ekfat under 6 månader.