Zonin Prosecco Special Cuvée Zonin Prosecco Special Cuvée

Fruktig, inslag av gula äpplen, vit persika, nektarin, gula plommon i mycket fruktdriven stil och med bra avslutande balans.

Passar bra som aperitif eller genom hela måltiden med rätter i lättare stil.

Prosecco på säsongens finaste druvor.
I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten att tillverka Prosecco av högsta kvalitet. För första gången någonsin lanserar de nu en Prosecco Special Cuvee Millesimato – en Prosecco gjord på ett urval av säsongens finaste druvor.

Prosecco är oftast non vintage och gjord på druvor från olika årgångar och vingårdar – en Millesimato kräver både mer jobb och kunskap att förädla och intygar därför exemplar av högsta kvalitet. Zonin har länge velat erbjuda våra kunder en årgångsprosecco och det är med stolthet de nu kan låta dem njuta av en riktigt fin Millesimato.

Fruktdriven stil och med fint och balanserat avslut.
Zonin Prosecco DOC Special Cuvee Millesimato är gjord på Glera-druvan, från Veneto i norra Italien. Druvorna pressas först försiktigt och sedan får hälften av musten jäsa i tempererade tankar medan resterande must förvaras ojäst. De två musterna blandas sedan och får långsamt jäsa enligt den traditionella Charmatmetoden. Resultatet blir en klart halmgul Prosecco med en intensiv och aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Med sin friska karaktär och välbalanserade smak av frukt och mandel passar vinet perfekt både som aperitif och till lättare rätter. Flaskan är prydd med en etikett i Art Nouveau -stil.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Zonin Prosecco Special Cuvée


89 kr


Systembolaget

74873
  • Italien
    Italien
  • , a
  • 11%