Tommasi Palanca Ripasso Tommasi Palanca Ripasso

Tommasi Palanca Ripasso

”Palanca” är smeknamnet familjen Tommasi kallats av sina grannar i Venetien i många generationer. Det betyder ”hårt arbetande vinodlare” på lokal dialekt och blev det självklara namnet på ett vin framställt av familjen Tommasi.

Intensivt fruktig och kryddig doft med viss utveckling, inslag av fat, torkade mörka körsbär, plommon, örter, choklad och vanilj. Smaken är intensiv, fyllig, kryddig och fruktig med fatkaraktär med inslag av plommon, torkade körsbär, russin, salvia och choklad. Långt balanserat avslut. Serveras med fördel till smakrika kötträtter av vilt, lamm och nötkött, gärna med lite söta tillbehör som gelé, fikon eller sylt. Passar även utmärkt till smakrika hårdostar.

Tommasi är berättelsen om en italiensk familj med stor kärlek till vin och gästfrihet. En berättelse om fyra generationer, där alla satt sina egna speciella avtryck i de bästa av Italiens jordmåner och med stor passion alltid eftersträvar bästa möjliga kvalitet.

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt  med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.

Tommasi Family Estates representerar familjens stora projekt, där målet alltid har varit att producera utmärkta viner i några av de mest ansedda italienska vinområdena. Sedan 1997 är det den fjärde generationen som nu vidareutvecklar företaget genom att välja ut högkvalitativa odlingsområden utanför Valpolicella Classicos gränser. Tommasis egendomar omfattar idag totalt över 550 hektar i Italiens fem bästa vinregioner:

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Ripasso

Tommasi Palanca


149 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

213301
  • Italien
    Italien
  • Rött vin, kryddigt & mustigt
  • 70% Corvina veronese, 25% Rondinella, 5% Corvinone
  • 13%
Produktbild på

Passar till

  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vilt