Terre di San Leonardo Terre di San Leonardo

Kraftfull italienare från erkända Teunta San Leonardo!

Terre di San Leonardo är ett kraftfullt och elegant rött vin med generös rödfruktig smak, inslag av körsbär, mörka bär och mogna mörka plommon. Därtill en något kryddig ton med inslag av torkade örter. En lång och välbalanserad eftersmak, vilken gör att vinet passar extra bra till en fin köttbit, med fördel älgfilé eller en risotto med skogssvamp.

Tenuta San Leonardo producerar viner av högsta kvalitet med elegans, finess och fräschör. Viner som ständigt får höga poäng av internationella vi kritiker. Tenuta San Leonardo har satt Trentino på vinkartan lika mycket som Sassicaia har fört berömmelse till lilla Bolgheri väster om Chianti. Grundat på sjuttiotalet av Greve Carlo Guerrieri Gonzaga som idag är minst lika verksam i driften av Tenuta San Leonardo, har även involverat sonen Anselmo och Luigino Tinelli.

Trentino med sitt dramatiska bergiga landskap ligger inklämt mellan de mer kända vinregionerna Lombardiet och Veneto, strax intill foten av Alperna i norra Italien. Tenuta San Leonardo är beläget i den södra delen av Trentino, precis vid gränsen till Veneto. Det är inte ovanligt att det ligger ett snötäcke över vingården under vintern. Med floden Adige passerandes precis utanför vineriets dörrar och en mindre bergskedja intill som separerar vingårdarna från Gardasjön är området en vacker plats att besöka. Läget gör att det är stor skillnad på dags- och kvällstemperaturer vilket ger aromatiska, smakrika druvor med fin syra. Skörden börjar ofta i mitten av september för att sedan hålla på oktober ut. Alla skörd sker för hand och tas varsamt omhand för att kunna ge bästa möjliga vin.

Med fin hantering av druvorna och vinmakningsteknik har Tenuta San Leonardo tilldelades utmärkelsen Årets Vinhus 2019 av Din Vinguide.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Terre di San Leonardo


159 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

78859
 • Italien
  Italien
 • Rött vin, fruktigt & smakrikt
 • 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Carmenere
 • 13%
Produktbild på

Passar till

 • Fågel
 • Fläsk
 • Lamm
 • Nöt
 • Ost