Spring Village Rosé Magnum Spring Village Rosé Magnum

Spring Village Rosé MAGNUM

Spring Village Rosé, är en sydfransk rosé gjord på en blend av druvorna Grenache och Syrah. Vinet har en generös, frisk doft av mogna röda bär samt inslag av persika. Smaken är torr, fruktig och frisk med inslag av smultron, hallon, persika samt en frisk citrusavslutning.Servera vinet väl kyld som aperitif eller varför inte till tapas, lätt grillad kyckling, sallad eller stekt fisk. Mycket bra all-round vin!

Druvorna skördades med start från första veckan av september i södra Frankrike. Vinet genomgår en försiktig pressning och skalen ligger med musten i endast några timmar innan de filtreras bort. Jäsningen sker svalt ca 15 grader under två veckor, för att behålla fräschör och friskhet i vinet. Vinet lagras sedan svalt på tankar av rostfritt stål i någon månad innan buteljering. Buteljering på 1,5 liters lättviktsflaska (PET). – Innehåller sulfiter.

Finns även på flera Systembutiker – hitta närmaste här

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Grenache Syrah Rosé

Spring Village


119 kr


Systembolaget

463706
  • Frankrike
    Frankrike
  • Rosévin, Övrigt
  • 12%