Pojega Valpolicella Ripasso Pojega Valpolicella Ripasso

En äkta Ripasso med gedigen historia

Pojega Valpolicella Ripasso Classico är ett kryddigt fruktdrivet vin med tydliga toner av mörka bär som körsbär, torkade rosor och fat. Ett utmärkt val inför höstens alla grytor och långkok. Tips! Prova att slänga i en skvätt av vinet i maten när grytan tillagas, det tar mat- och vinkombinationen till ytterligare en nivå.
Guerrieri Rizzardi grundades år 1913, då ”Grand Dame”, Giuseppina Guerrieri, gifte sig med Greven Carlo Rizzardi. Förutom kärlek till äktenskapet tog de båda makarna med sig varsina gårdar, Giuseppina en gård med vinodling i Bardolino och Greven en i Negrar. Båda vingårdarna belägna i det populära ursprunget Veneto. Idag äger familjen även en gård i Soave, som köptes av den svenska Amiralen Olof Henning Lorenz Hammargren år 1977. Detta efter att han på 1940-talet bestämt sig för att dra sig tillbaka och börja odla vin i Soave istället, samtidigt som han arbetade för det svenska exportrådet och Systembolaget.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Pojega Valpolicella Ripasso


139 kr


Systembolaget

7581001
  • Italien
    Italien
  • Rött vin, Övrigt
  • 14.5%