Côtes du Rhône Reserve Rosé Côtes du Rhône Reserve Rosé

Ljus, frisk och utmärkt bärig! Elegant rosé från erkänd producent

Côtes-du-Rhône Reserve Rosé har en ljusrosa vacker färg och en smakpalett av skogshallon, smultron, örter och citrus – smaker som påminner om sommar.

Bakom vinet står Joseph Pellerin, en kvalitetsproducent som funnits i Sverige i hela 25 år. Joseph Pellerins viner har tagit emot flertalet utmärkelser genom åren. Senast tilldelades Côtes-du-Rhône Reserve guld i kategorin röd premiumbox i Vinordic Wine Challenge 2019.

”Bra köp”

”Den i Sverige mycket populära rödvinsproducenten Pellerin lanserar nu även ett rosa vin i Sverige. Och gör det med all heder. Trots sitt låga pris bjuds en mycket välformulerad, balanserad och frisk bärighet med skogshallon, örter, citrus och en försynt mineralitet i tilltalande symbios. Väl värt att beställa.”

Sune Liljevall, VLT 16 maj 2019

Vinet är gjort av Grenache med ett väl avvägt inspel av Syrah. Enligt många görs de allra främsta rosévinerna av Grenache eftersom druvan ger friska viner som passar utmärkt till mat. Syrah, som oftast dominerar toppviner från norra Rhône, balanserar här vinet och bidrar med en elegant karaktär. Serveras vid 8-10°C.

Vingårdarna i Rhônedalen är bland de allra äldsta i Frankrike. Hos Joseph Pellerin ligger vingårdarna belägna nära den historiska staden Avignon, nästgårds det berömda distriktet Châteauneuf-du-Pape.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Côtes du Rhône Reserve Rosé


79 kr


Systembolaget

72949
  • Frankrike
    Frankrike
  • Rosévin, Övrigt
  • 12.5%