Origine Cerasuolo d’Abruzzo – Di Vin Origine Cerasuolo d’Abruzzo – Di Vin

Nyhet! Biodynamisk rosé med passion för naturen

Leonardo Pizzolo har gjort stor succé med ekologiska viner från sin vingård Valle Reale och är idag en av Italiens främsta ekologiska producenter. Med sitt brinnande intresse för långsiktig hållbarhet har han startat det nya vinprojektet Passione Natura. Nu lanseras nyheten Origine, ett biodynamiskt rosévin som är långsiktigt hållbart såväl miljömässigt, som etiskt och socialt.

Det första vinet med märkningen Passione Natura på den svenska marknaden är en rosé med namnet Origine (ursprung) skapad av Leonardo Pizzolo och hans vinmakare Emmanuel Merlo. Abruzzo är den grönaste vinregionen i Europa, där nära 40 procent av ytan är täckt av naturreservat och nationalparker. Origine är både jäst och lagrat på ståltankar för att bevara den fina fräschören och nyanserna av vilda körsbär, örter och blodgrape. Ett torrt, friskt och fruktigt rosé som passar som aperitif eller till sallader, fisk och kyckling.

Passione Natura är ett skräddarsytt system som omfattar allt från skötsel av vingårdarna, med begränsning av skördeuttag och stopp för kemiska bekämpningsmedel, till själva vinproduktionen, som sker med naturlig jäst och utan justeringar av socker- eller syra eller andra tillsatser. Allt ska vara spårbart in i minsta detalj, här gäller total transparens. Passione Natura kommer att återfinnas på etiketterna till biodynamiska viner från egna eller andras druvor och kompletterar och går utöver etablerade eko- och biomärkningar. Passione Natura innefattar regelverket BSCI, vilket garanterar att verksamheten är långsiktigt hållbar såväl etiskt, socialt som miljömässigt.

Origine finns i Systembolagets beställningssortiment.

OBS! DI vin och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan DI vin ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

2019

Origine Cerasuolo d'Abruzzo


119 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

7775701
 • Italien
  Italien, Abruzzerna , Cerasuolo D'Abruzzo
 • Rosévin, friskt & bärigt
 • Ekologiskt
 • 12.5%
Produktbild på

Passar till

 • Fågel
 • Fisk
 • Skaldjur
 • Asiatisk
 • Kryddig