Nashville Stories Nashville Stories

Jill Johnson lanserar vinet Nashville Stories

I samarbete med Spring Wine & Spirits lanserar nu den välmeriterade artisten Jill Johnson sitt första vin. Nashville Stories är en Red Blend på druvorna Petite Sirah, Tannat, Teroldego & Zinfandel, där Petite Sirah & Zinfandel-druvorna fatlagrats en tid innan blending.

Nashville Stories är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ chilihetta, rökighet och sötma, dvs grillat i alla former, smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.

Den folkkära sångerskan, som bland annat synts i egna tv-programmet Jills VerandaSå mycket bättre och Melodifestivalen, har sedan lång tid tillbaka varit intresserad av mat och dryck. 2014 släppte hon sin första kokbok, Country Cooking med Jill i Nashville. I vår kommer nästa, Jill & Marias Taverna, med medelhavsmat från Kreta.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av mat och dryck, och hur dessa två går att kombinera tillsammans. Det är det ju inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok, säger Jill Johnson.

– Det var Jill som kontaktade oss med frågan om vi ville samarbeta. Valet föll på Spring Wine & Spirits tack vare att vi jobbar långsiktigt, har stor kunskap och stort engagemang och att vi har bra partnerproducenter och kunder, vilket förstås känns jättekul, säger innovationschef Carina Tidén.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Nashville Stories


109 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

72113
  • USA
    USA
  • Mousserande vin, vitt sött
  • 14.5%

Passar till

  • Ost
  • Dessert
  • Aperitif