Moselland Riesling Kabinett Moselland Riesling Kabinett

Krispig Riesling från hjärtat av Mosel

Moselland Riesling Kabinett är ett elegant och välbalanserat vitt vin med fräsch krispighet och fin avslutande sötma. Vinet är från de vackra vingårdarna i Mosel och har inslag av persikor, äpple, citrus, blommor och mineraler. Avnjuts som en aperitif men passar också underbart att matchas med kycklingrätter, fisk- och skaldjur samt asiatisk mat, till exempel sushi.

Vinmakaren är den unga och kreativa Dominik Meyer. Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.

Moselland Riesling Kabinett har fått fina recensioner:

Prisvärt!
Allt om Vin

81 poäng
Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, viss fruktsötma, bra balans och inslag av persikor,
äpple, citrus, blommor och mineraler.

Dina Viner

 

I år firar Moselland Riesling Kabinett fantastiska 20 år på Systembolaget. En box som görs på kvalitetsdruvor från duktiga odlare i vidunderligt vackra Moseldalen. Här har man gjort vin sedan urminnes tider och kooperativet Moselland startade 1968 då man såg behovet av att gå samman och möta marknaden eftersom många odlingar och lägen är små. Det ger också stora fördelar med delad kunskap och modern teknik. Idag åtnjuter Moselland druvor från 2300 ha vinrankor och över 2500 odlare är anslutna. Då är det lätt att göra goda viner.

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och självklart Mosel där huvudkontoret ligger.

DOFT
Fin och fruktig doft med tydliga rieslingaromer.

SMAK
Smaken har en fräsch krispighet och fin sötma balanserad av den typiska rieslingsyran. Ett vin med elegans.

PASSAR TILL
Vinet passar utmärkt till kycklingrätter och asiatisk mat t.ex. sushi samt till lax och skaldjur i olika former.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Moselland Riesling Kabinett


201 kr

Box
Systembolaget

513508
  • Tyskland
    Tyskland
  • Vitt vin, druvigt & blommigt
  • Riesling
  • 7.5%
Produktbild på

Passar till

  • Asiatisk
  • Kryddig
  • Aperitif
  • Mingel