Monte Ory Rosé Monte Ory Rosé

Monte Ory Rosé lanserades sommaren 2018 och har gjort stor succe. Vinet kommer från kvalitetsdistriktet DO Navarra som ligger beläget i nordöstra Spanien. Bodegas Gurpegui Muga står bakom vinet som framställs av 100% garnacha druvor. Vinet har en frisk och fruktig smak i elegantare stil med inslag av röda bär, blodcitrus och örter. Monte Ory Rosé passar till sommarens mingel, men även till lättare maträtter såsom skaldjurs- eller tonfisksallad. Varför inte till tapas rätter såsom lufttorkad skinka, salami och ost?

Namnet Monte Ory är namnet på ett berg i ormrådet strax norr om San Sebastian. Här på hög nivå över havet odlas druvorna på soliga sluttningar intill floden Ebro. Placeringen är unik med ett mikroklimat beroende på närheten till Atlanten som ger svalkande vindar och skapar förutsättningar att få fram bra viner med bra syra.
Bodgas Gurpegui Muga har producerat viner sedan 1890 och idag ägs vineriet av en ung trio från familjen Manzanos. Företaget har kompassen inställd på hög kvalitet, hållbar utveckling med omtanke om miljön och naturtillgångar samt ett öppet sinne för nya trender.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Monte Ory Rosé


86 kr


Systembolaget

2268
  • Spanien
    Spanien
  • Rosévin, Övrigt
  • 13.5%