Moët & Chandon Rosé Impérial Moët & Chandon Rosé Impérial

Moët & Chandon Rosé Impérial Limited Edition hyllar Pinot Noir

Moët & Chandon lanserar en limiterad upplaga av Moët & Chandon Rosé Impérial i en specialdesignad box.
Årets design med ljuv rosa och dramatisk svärta hyllar kontrasten mellan de vita och röda vinerna i roséchampagnen, med särskilt fokus på de dominerande Pinot Noir-druvorna. Mellan 15 januari till 31 mars finns
Moët & Chandon Rosé Impérial samt Brut Impérial i limiterade förpackningar tillgängliga i Systembolagets ordinarie sortiment, för att avnjutas med nära och kära under speciella stunder såsom exempelvis Alla hjärtans dag.

Roséchampagne har historiskt sett sammankopplats med feminina attribut och ansetts primärt tilltala kvinnor. Numera har roséchampagne kommit att bli ett givet val hos högaktade sommelierer, restaurangörer likväl vin-och matälskare över hela världen. Detta tack vare roséchampagnens intensitet och mångsidighet, som gör den till en enastående gastronomisk kompanjon och sensationell att avnjuta tillsammans med mat. Den unika blandningen av både friska och törstsläckande vita viner och dramatiskt komplexa röda viner, gör roséchampagne perfekt att servera tillsammans med kött, fisk, skaldjur likväl rätter för vegeterianer och veganer. Roséchampagne är dessutom ett perfekt val till aperitifs och desserter, som exempelvis intensiv ost och frisk sorbé. Tidlös elegans är synonymt med exklusivitet, något som Moët & Chandon Rosé Impérial är ett sant bevis på. Produktionen av roséchampagne, det vill säga konsten att blanda vita och röda viner är enligt lag endast tillåten att tillämpas i Champagne, där roséchampagne består av endast 10% av den regionala champagneproduktionen.

– Populariteten och efterfrågan på Moët & Chandons Rosé Impérial har ökat drastiskt de senaste 20 åren. I början av 2000-talet bestod Moët & Chandons roséchampagne endast av 2-3% av champagnehusets totala produktion. Idag, när roséchampagne representerar 10% av den regionala produktionen, har Moët & Chandons produktion av roséchampagne överstigit 20%, säger Benoît Gouez, källarmästare på Moët & Chandon.

För att hedra champagnehusets hantverk och produktion av roséchampagne, lanserar Moët & Chandon årligen sin Rosé Impérial Limited Edition i en specialdesignad förpackning. I år hyllar champagnehuset för första gången, dominansen av Pinot Noir-druvorna i roséchampagnen. Detta illustreras genom ett konstnärligt pendeldrag på förpackningen, som dels symboliserar konsten att framställa Moët & Chandons champagne, men också kontrasten mellan den dramatiska mattsvarta färgen på Pinot Noir-druvorna och roséchampagnens ljuvliga rosa nyans.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Moët & Chandon Rosé Impérial


459 kr

Flaska, 750 ml
Systembolaget

759801
  • Frankrike
    Frankrike
  • Rosévin, friskt & bärigt
  • 12%

Passar till

  • Fågel
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Asiatisk
  • Kryddig