Le Chef Rouge Le Chef Rouge

Fransk lyx i ståtligt format!

Le Chef Rouge är ett smakrikt vin gjort på södra Frankrikes premiumdruvor Syrah, Grenache och Cinsault, denna klassiska druvkombination ger ett typiskt sydfranskt och smakrikt vin.

Tidigare i år provade den välrenommerade provningspanelen Munskänken Le Chef och gav vinet ett strålande FYND-betyg! Munskänken tycker även att det är ett trevligt picknickvin då flaskan trots sin storlek är lätt att bära med sig.

Le Chef Rouge är ett mångsidigt vin, lätt att tycka om och ett perfekt exempel på hur ett franskt rödtjut ska smaka. Doften är generös och fruktig med inslag av björnbär, hallon och choklad. Smaken är mustig och kryddig med toner av mörka bär, peppar och fat. Vinet passar perfekt till att bara sippa på balkongen eller verandan men är även utmärkt till grillad fläskkarré med Bearnaisesås, Flygande Jacob eller varför inte prova vinet till en god toast?

Det här är vinet för dig som gillar fylliga och fruktiga viner och vill ha mycket vin för pengarna!

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Le Chef Rouge


89 kr


Systembolaget

71046
  • Frankrike
    Frankrike
  • Rött vin, Övrigt
  • 14.5%