Fleur du Cap Chardonnay Fleur du Cap Chardonnay

Elegant Chardonnay till oslagbart pris!

Fylligt och komplext vin med smak av fat, vita blommor och citrus.

Rikt och fylligt vin med utmärkt fruktsyra i kombination med elegant inslag av ek. Doft av jasmin, apelsinblom och vanilj, smak av citrus med eleganta toner av rostad brioche. Här finns också en härlig balans mellan generös fruktighet och syra som dröjer sig kvar i en lång eftersmak.

Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch, Somerset West, Malmesbury, Elgin och Robertson och skördades från mitten av februari till början av mars. Vinet har lagrats på franska ekfat, jästen har regelbundet rörts runt för att försäkra sig om att få en rikt och fylligt vin.

Namnet Fleur du Cap kommer från ett av världens mest anrika växtområden, floraregionen i Kap-provinsen, som är en del av Floral Kingdom i Sydafrika. Fleur du Cap sägs vara essensen av Cap-provinsens floraregion fångat i en flaska vin.

Fleur du Cap passar utmärkt till fisk & skaldjur, matiga sallader men även till kyckling och kalkon samt inte alltför kraftiga rätter. Vinet är färdigt att dricka nu men går att spara under ett par år om perfekta lagringsmöjligheter finns.

OBS! Vinkompassen och Systembolaget har inget samarbete i någon form utan Vinkompassen ger endast tips på viner som finns i Systembolagets sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.

Om Drycken

Fleur du Cap Chardonnay


79 kr


Systembolaget

201501
  • Sydafrika
    Sydafrika
  • Vitt vin, Övrigt
  • 13.5%